Dugo traje

Džem od jabuka se vrlo lako priprema, a prednost mu je velika količina pektina u ovom voću

Šarlota Brnčić

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Dodavanjem štapića cimeta možete nositi miris jeseni sa sobom tijekom cijele godine

Džem od jabuka idealan je ako se želite inteligentno riješiti viška jabuka.


Možete ga jednostavno namazati na krišku kruha za doručak ili ga koristiti u pripremi raznih slastica.


Sastojci:


  • 2 kg jabuka
  • 500 g šećera
  • 2 limuna, samo sok
  • 1 štapić cimeta
  • pola čaše vode

Priprema: Ogulite i narežite jabuke na kockice u vrlo velikom loncu. Prelijte limunovim sokom i šećerom.


Dobro izmiješajte da se sve sjedini. Zatim dodajte pola čaše vode i štapić cimeta.


Kuhajte na srednje jakoj vatri 40-45 minuta.


Vrlo vruć džem ulijte u sterilizirane staklenke. Pazite da ostavite slobodan centimetar od ruba.


Zatvorite i stavite naopako. Kad se ohlade, gotove staklenke prokuhajte.


Stavite ih u posudu s hladnom vodom, stavite krpe da se ne dodiruju.


Kuhajte 20 minuta od trenutka vrenja.