Foto: iStock
Za rustikalniji rezultat zamijenite bijeli šećer sa smeđim
povezane vijesti
Savršen je za doručak ili kao međuobrok, a može postati izuzetan sastojak za domaće torte i slastice.
I biti ukusan prilog sirevima, s obzirom na slatkast i aromatičan okus zbog prisutnosti likera od badema među sastojcima, u kombinaciji s cimetom i muškatnim oraščićem.
Sastojci:
- 1 kg već očišćene bundeve
- 1 limun
- 60 ml amaretto likera
- 350 g šećera
- muškatni oraščić po ukusu
- cimet po ukusu
Priprema: Bundevu prvo očistite tako da joj uklonite koru i sjemenke. Narežite ju na kocke i stavite u posudu, zajedno sa šećerom.
Promiješajte, poklopite i ostavite da se macerira preko noći.
U ovom trenutku bundevi dodajte cimet, liker, muškatni oraščić u prahu, naribanu limunovu koricu i limunov sok.
Kuhajte sat vremena na laganoj vatri.
Kad je džem gotov, još ga vrućeg ulijte u već sterilizirane staklenke, ostavljajući centimetar razmaka od ruba staklenke.
Čvrsto zatvorite i ostavite da se ohladi.
Vaš džem od bundeve je spreman, a ostavite ga da odstoji 2-3 tjedna prije uživanja u njemu.