Foto: iStock
Uz nekoliko dobrih sastojaka, sendvič može biti pravi gurmanski obrok.
povezane vijesti
Iako mnogi sendvič vežu za školske izlete i brzinske užine kada su im glavni sastojci većinom salama i sir, sendviči su prava mala kulinarska rapsodija kada se poigrate namirnicama.
Odmaknite se od sira i salame, odaberite piletinu i mnoštvo povrća, a sve začinite ukusnim guacamole umakom. Ovaj spektakularni sendvič idealan je za bilo koji obrok, a možete ga ponijeti i u ured. I na izlet!
Sastojci
- 8 mini fileta od piletina
- 1 čajna žlica mrvljenog papra bsp finely crushed black peppercorns
- 1 čajna žlica maslinovog ulja
- 4 fete pancete
- 1 avokado
- ½ sjeckanog ljubičastog luka
- ½ limuna (za sok)
- 1 nasjeckani crveni chilli
- ½ čajne žličice kumina
- 2 čajne žličice sjeckanog korijandera
- sol i papar
- 4 kriške kruha
- 2 čajne žlice majoneze
- 1 komad mozzarelle
- 2 narezane rajčice
Priprema
S batićem za mesom dodatno “spljoštite” pileće filete na otprilike pola centimetra debljine te ih začinite sjeckanom chilli papričicom. Zagrijte tavu pa dodajte ulje i piletinu. Pecite sa svake strane dvije do tri minute dok ne poprimi lijepu smeđu boju.
Zagrijte još jednu tavu pa prepržite pancetu.
U međuvremenu, vilicom smiksajte avokado u zasebnoj posudi. Dodajte crveni luk, limun, kumin i korijander te dodajte sol i papar. Sve dobro pomiješajte.
Na dvije kriške kruha namažite majonezu i prvo stavite pečenu pancetu. Zatim dodajte piletinu i mozzarellu. Na preostale dvije kriške kruha namažite guacamole umak. Dodajte rajčice i “zatvorite” sendviče kriškama na koje ste namazali guacamole umak, prenosi BBC Food.