FOTO: iStock
Za ovaj ukusni detoks gulaš potrebno je samo nekoliko jednostavnih koraka.
povezane vijesti
Želite učiniti nešto dobro za sebe? Onda je ovaj recept za detoks varivo savršen za vas! U svojoj novoj knjizi, njemačka stručnjakinja za prehranu, zdravlje i životna trenerica Adaeze Wolf predstavila je 21-dnevni lagani program detoksikacije koji vraća tijelo, um i dušu u sklad. I ono najvažnije, omogućuje nam vidljivu revitalizaciju iznutra i izvana.
Uz više od 70 biljnih recepata za više energije, poletnosti i cjelokupno zdravlje, izdvojili smo jednostavan recept za detoksikaciju organizma. Vrijeme pripreme je 20 minuta, a recept je idealan za četiri osobe.
Sastojci:
- 1 luk
- 4 češnja češnjaka
- 1 komad đumbira (veličine palca)
- 1 crvena čili papričica
- 6-7 listova kelja
- 1 staklenka slanutka (230 g ocijeđene težine)
- 2 žlice kokosovog ulja
- 1 žličica mljevene kurkume
- 2 žličice curryja u prahu
- 400 ml juhe od povrća
- 200 ml kokosovog mlijeka
- 1 prstohvat soli
- 1 prstohvat kajenske paprike
- sok od limete
Priprema:
- Ogulite i narežite luk, češnjak i đumbir.
- Prepolovite, operite i nasjeckajte čili papričicu.
- Kelj operite i nasjeckajte listove na veće komade.
- Slanutak ocijedite pomoću cjedila, isperite hladnom vodom i ponovno ocijedite.
- Potom u loncu zagrijte kokosovo ulje te dodajte luk i pirjajte dok ne postane proziran. Dodajte češnjak, đumbir i čili te pržite još 2 minute. Zatim dodajte začine, slanutak, povrtni temeljac i kokosovo mlijeko te kratko prokuhajte. Na kraju dodajte listove kelja, smanjite vatru i pirjajte 10 minuta. Potom začinite solju i kajenskim paprom te po želji dodajte sok od limete.
- Ovo varivo posebno je zahvaljujući izvrsnoj kombinaciji začina i povrća, a osim okusom, osvojit će vas i nevjerojatan nalet energije i vitamina koje vam pruža. Uživajte i dobar tek!