
Foto Pexels
Dobar izbor je i za uživanje nakon obilnije večere
povezane vijesti
Jesen je najbolje godišnje doba za uživanje u velikom izboru voća i povrća. Osobito jabukama koje su karakteristične za ovo razdoblje, iako ih se na policama supermarketa i tržnica voća i povrća nalazi tijekom cijele godine.
Bezbroj je recepata u kojima su jabuke glavni protagonist, a mi vam donosimo jedan koji je ne samo dobar već iznad svega zdrav.
Domaći umak od jabuka
Recept temeljen na kuhanim jabukama, izvrstan za djecu i one svih uzrasta, ali i za uživanje nakon večere kao ukusan (i vrlo lagan) desert.
Za pripremu ekvivalenta 3 zdjelice umaka od jabuka trebat će vam:
- 8 slatkih jabuka
- 1 šalica soka od jabuke ili jabukovače
- 2 žlice šećera
- 2 žlice soka od limuna
Priprema: Jabuke ogulite i narežite na kockice pa ih zajedno sa sokom skuhajte u loncu srednje veličine. Polako pustite da zavrije i dalje kuhajte na laganoj vatri i poklopljeno oko 20 do 30 minuta uz povremeno miješanje.
Kad omekšaju dodajte šećer i limunov sok te ugasite vatru. Pustite da se ohladi nekoliko minuta i upotrijebite blender za miješanje smjese dok ne dobijete pire glatke i homogene konzistencije.
Umak od jabuka poslužite još vruć ili na sobnoj temperaturi namirišući ga prstohvatom mljevenog cimeta i ukrasivši svaku zdjelicu štapićima cimeta.