FOTO/Pexels
Avokado je s vremenom postao toliko popularna namirnica da je gotovo nemoguće zamisliti doručak bez hrskavo-kremastog avokado tosta.
povezane vijesti
Razne varijacije recepata s avokadom, nezaobilazne su na druženjima, ali i putovanjima. Mnogi su postali potpuno opčinjeni avokadom (dok su još putovanja bila svakodnevica), a društvene mreže su preplavili snimci iz Meksika dok lokalni kuhar za vašim stolom priprema guacamole.
Tako atraktivno, ukusno i uzbudljivo.
Svjež okus guacamole s lakoćom obogati svaki zalogaj, a postoji toliko puno različitih varijacija na temu. Možete ga koristiti kao umak za čips, na tostu, u sendviču, hamburgeru ili čak u salati. Zato bi bilo jako zgodno usavršiti svoju osobnu verziju i predstaviti gostima najbolji recept za domaći guacamole.
Možete se poslužiti uputama u n astavku. Riječ je o veganskom receptu, bez glutena, vrlo jednostavan je za pripremu i zasigurno će biti omiljen na bilo kojoj zabavi.
Svjež je, svijetao i jednostavan za prilagodbu po vašem ukusu. Slobodno dodajte ili oduzmite sastojke. Ako vam se sviđa ljuto dodajte malo nasjeckanih jalapeñosa i možda malo kima. Ljudi ili mrze ili vole cilantro, ali sve ovisi o vašem ukusu i stilu hoćete li ga ubaciti.
Najbolji domaći guacamole
Sastojci:
- 2 zrela avokada
- 1/2 rajčice (jezgra i sjeckana)
- 1/4 crvenog luka (nasjeckani)
- Sok od jedne limete
- 2 češnja češnjaka (koristite prešu za češnjak)
- Sol i papar po ukusu
- Po želji jalapeños i cilantro od zelenog luka za posipanje po vrhu
Zgnječite avokado. Usitnite povrće i pomiješajte s avokadom, a zatim dodajte svoj začin i češnjak! Ovo je savršeno za sparivanje s tacosima i kukuruzom za nevjerojatan meksički obrok.
Da biste pohranili guacamole, stavite ga u nepropusnu posudu i stavite komad plastične folije izravno na guacamole kako biste spriječili da porumeni, trebao bi držati oko tjedan dana. Ovaj recept bit će dovoljan za četiri osobe.