Foto: iStock
Za "prste polizati", a mogu biti i fantastičan slatki poklon za voljenu osobu.
povezane vijesti
Među najpoznatijim talijanskim pralinama, posebice pogodnim za darivanje ljepše polovice, zasigurno su Baci Perugina. Imaju nepogrešivi okus i teksturu, a kako biste ih napravili sami kod kuće, nije potrebno da ste posebno vješti u pripremi slastica. Slijedite ovaj recept i zapamtite dva ili tri savjeta za savršen konačni rezultat.
Sastojci potrebni za pripremu 20-ak Perugina poljubaca su:
- 100 grama prženih lješnjaka bez kore
- 1 žlica nezaslađenog kakaa
- 150 grama Nutelle ili domaće kreme od lješnjaka
- 200 grama tamne čokolade
- 150 grama mliječne čokolade
Priprema: Od potrebne količine navedene u receptu odvojite 20 cijelih tostiranih lješnjaka, a ostatak krupno usitnite kuhinjskim mikserom. Nasjeckane lješnjake stavite u zdjelu i počnite topiti mliječnu čokoladu na pari ili, ako imate malo vremena, u mikrovalnoj pećnici.
Nakon što je čokolada postala baršunasta i dobili ste homogenu kremu, dodajte je u Nutellu i miješajte smjesu pjenjačom dok ne dobijete savršeno izmiješanu kremu. Ovako dobivenu čokoladnu kremu premjestite u veću zdjelu i dodajte nasjeckane lješnjake i prosijani gorki kakao. Pokrijte slojem prozirne folije i ostavite smjesu da odstoji 1 sat van hladnjaka.
Nakon tog vremena, navlažite ruke i počnite uzimati male količine smjese iz posude, a kako biste oblikovali kuglice koje nisu savršeno sferične. Stavite cijeli lješnjak u svaku kuglicu pokušavajući ponovno stvoriti tipičan oblik koji imaju Baci Perugina.
Rasporedite ih na pladanj i ostavite u hladnjaku još 30 minuta. U međuvremenu otopite tamnu čokoladu (na pari ili u mikrovalnoj), a nakon 30 minuta praline posložite na pleh obložen papirom za pečenje i ostavite da se osuše na sobnoj temperaturi.
Tada svaku pralinu prelijte otopljenom tamnom čokoladom dok je potpuno ne prekrije. Pustite da se potpuno osuši i svaku pralinu zamotajte u komad srebrnog papira.