Foto: iStock
Promiješajte! Promućkajte! Živjeli!
povezane vijesti
PIÑA COLADA
Sastojci:
- 120 ml bijelog ruma
- 200 ml soka od ananasa
- 5 malih žlica konzerviranog kokosa
- Mrvljeni led
- 4 male žlice zlatnog ruma
- 4 maraskino višnje
Priprema:
Promiješajte bijeli rum, sok od ananasa i kokosovo vrhnje s mljevenim ledom u velikom staklenom vrču. Ulijte u 4 čaše i u svaku dolijte 1 žlicu ruma. Za posluživanje stavite višnju od maraskina.
Foto: iStock
NEGRONI
Sastojci:
- kockice leda
- 40 ml džina
- 40 ml camparija
- 40 ml slatkog crvenog vermuta (Martini Rosso)
Priprema: Posudu do pola napunite ledom, a zatim dodajte džin, campari i slatki crveni vermut. Lagano promiješajte, a zatim dodajte tanku krišku naranče ili narančinu koricu za ukrašavanje.
Foto: iStock
HUGO
Sastojci:
- 1 mjerica džina
- led
- sok od bazge
- nekoliko listova mente
- kriška limete
- prošek
- mineralna voda
Priprema: Ulijte mjericu džina u čašu napunjenu ledom, a zatim dodajte malo soka od bazge. Stavite nekoliko listova mente, istisnite krišku limete i ubacite, a zatim dolijte prošeka i mineralne vode. Poslužite odmah.
Foto: iStock
APEROL SPRITZ
Sastojci:
- led
- 60 ml prosecca
- 40 ml aperola
- mineralna voda
- kriška naranče
Priprema: Rashladite alkoholno piće prije upotrebe. Stavite u čašu led pa dodajte prosecca i aperol. Nakon toga dodajte krišku naranče i malo mineralne vode.
Foto: iStock
BLOODY MARY
Sastojci:
- 200 ml votke
- 50 ml sherryja
- 1 litra soka od rajčice
- od pola do 1 žlice sitno naribanog svježeg hrena
- 3 žlice Worcestershire umaka
- 1-2 žlice Tabasca
- prstohvat mljevenog crnog papra
- 1-2 žličice celerove soli
- 1 žličica šećera
- sok od pola limuna
- kriške limuna
- 6 štapića celera
Priprema: U veliki vrč stavite sve sastojke osim kriški limuna i štapića celera, a zatim dodajte kriške limuna i dosta leda. Za posluživanje prelijte u čaše i u svaku dodajte štapić celera.
Foto: iStock