Foto: Mare
Iako je slanutak glavni sastojak ovog namaza, on se ne osjeti u okusu. Isprobajte ovaj zanimljiv recept i iznenadite najmlađe članove obitelji
povezane vijesti
Možda su neki od vas čuli ili čak i probali čokoladni humus, a jeste li čuli za ili probali maslac od slanutka?
Čokoladni humus se radi slično kao i klasični humus, ali se osim tahinija i kuhanog slanutka dodaje slatki sirup poput javorovog ili od datulje i zatim kakao. To bi bio nekakav bazni, a onda možete mašti na volju svašta još dodati.
Umjesto tahinija neki od orašastih maslaca poput bademovog, lješnjakovog ili od kikirikija.
Što se maslaca od slanutka tiče, on se radi od pečenog slanutka, a kako slanutak sam po sebi nema dovoljno masnoće da se pretvori u maslac, dodaje mu se neka od masnoća.
Od navedenih sastojaka dobit ćete više od 800 g namaza u dvije boje i dva okusa, a u dobro zatvorenim staklenkama možete ga čuvati u frižideru bez problema do tjedan dana.
Recept za ovaj ukusan namaz i upute za pripremu pronađite na Krenizdravo.hr