Foto: Pixabay
Obično se poslužuju kao predjelo, ali su izvrsni i uz ljetna pića
povezane vijesti
Ražnjići ili zalogajčići od pršuta i dinje jedan su od tipičnih ljetnih recepata.
Prisutnost dinje čini ih posebno prikladnim za ovu sezonu, zahvaljujući svojoj riznici hranjivih tvari.
Bosiljak je pravi završni dodir receptu, dajući vašim ražnjićima notu boje i nepogrešivu aromu.
Sastojci:
- 1/2 dinje
- 50 g pršuta
- svježi bosiljak po ukusu
Priprema: Prerežite dinju na pola i izvadite sjemenke iznutra, a zatim ju narežite na kriške koje ćete potom narezati na kockice.
Pršut također narežite na manje komade.
Oblikujte ražnjiće tako da naizmjence stavljate komadiće pršuta pa dinje i listiće svježeg bosiljka.
Ako ne želite ražnjiće, za zalogajčiće komadić dinje omotajte pršutom, na vrh stavite listić bosiljka i učvrstite čačkalicom.