Foto: iStock
Glavni sastojci su bijela čokolada, jagode i vrhnje,
povezane vijesti
Cheesecake od jagode savršen je proljetni desert kao uvertira u ljeto. Priprema je jednostavna, a glavni sastojci su bijela čokolada, jagode i vrhnje,
Sastojci
- 2 žlice suncokretovog ulja
- 200 g keksa
- 100 g maslaca
- pola žličice cimeta
- 100 g sjeckane bijele čokolade
- 400 g jagoda
- 300 g kremastog sira
- 1 čajna žličica ekstrakta od vanilije
- polovica limuna (naribati koru)
- 1 čajna žlica meda
- 200 ml slatkog vrhnja
Priprema
Prođite kistom nauljenim suncokretovim uljem po kalupu za pečenje.
U vrećicu za smrzavanje stavite kekse i sameljite ih valjkom za tijesto ili ih usitnite u sjeckalici.
U lončiću otopite maslac pa dodajte usitnjene kekse i cimet. Smjesu raširite po dnu kalupa za pečenje i pustite da se ohladi u hladnjaku tridesetak minuta.
Nasjeckajte 150 grama jagoda na pola i složite ih po unutarnjim rubovima pripremljenog kalupa. Ostatak jagoda narežite na malene komadiće.
Otopite čokoladu.
Posebno umiješajte sir, vaniliju, limunovu koricu i med. Dodajte sjeckane jagode.
U posebnoj posudi mikserom stucite vrhnje.
Otopljenu čokoladu dodajte u mješavinu od sira pa dodajte vrhnje i po potrebi još meda.
Kremu namažite u kalup za pečenje tako da ne pomaknete jagode i izravnajte ju nožem.
Polako uklonite cheesecake iz kalupa i stavite ga na pladanj za serviranje.
Po želji dodatno ukrasite jagodama, savjetuje BBC Food.