Foto: Pixabay
Tajna ovog jednostavnog recepta je u presvlaci na bazi keksa
povezane vijesti
Crumble je slastica koju jako volimo. Jednostavan za napraviti i super svestran jer može poboljšati različite kvalitete voća ovisno o sezoni.
Kao desert poslužite vruće, sa žlicom kreme od vanilije ili šlaga.
Za užinu ili poseban međuobrok uživajte u njemu na sobnoj temperaturi.
U svakom slučaju vrlo je vjerojatno da će se tražiti bis.
Sastojci:
1. Za bazu:
- 200 g šljiva
- 2 jabuke
- 150 g kupina
- 25-35 g smeđeg šećera (količina ovisi o slatkoći voća)
2. Za crumble
- 200 g prhkog keksa s kremom
- 70 g otopljenog maslaca
- 1 žlica meda
Priprema: Crumble od šljiva, jabuka i kupina pripremite tako da kekse sameljete mikserom ili ih zatvorite u plastičnu vrećicu i izlomite batićem za meso.
Sakupite ih u zdjelu pa dodajte otopljeni maslac i med. Miksajte dok ne dobijete mrvičastu smjesu i ostavite da odstoji 30 minuta u hladnjaku.
Zagrijte pećnicu na 210°, u ventiliranom režimu. Voće nježno operite i osušite, jabuke i šljive prerežite na pola, izvadite im koštice i narežite ih na komadiće ili kolutove.
Pomiješajte ih u zdjeli zajedno s kupinama, dodajući također smeđi šećer.
Sve prebacite u posudu za pečenje i pecite u vrućoj pećnici oko 10 minuta.
Izvadite pleh iz pećnice, crumble rasporedite po voćnom sloju i pecite još 30 minuta nakon što ste smanjili temperaturu na 180°.
Desert će biti gotov kada postane zlatan, hrskav i kada vidite da voće ključa. Poslužite ga toplog ili mlakog.