FOTO/Pexels
biramo ukusne i zdrave recepte, a danas je na redu kolač koji oduševljava bogatstvom okusa
povezane vijesti
Ukusan i zdrav kolač od naranče s čokoladom ispunjen karamel umakom na bazi kokosove kreme koji bi zadivio sve goste. Bezglutenski, veganski tart bez mliječnih proizvoda koja izgleda apsolutno zapanjujuće.
SASTOJCI
- 2,5 šalice blanširanog bademovog brašna
- 2 žlice kokosovog ulja
- 3 žlice kipuće vode
- 2 žlice zlatnih sjemenki lana
- 100 g tamne čokolade
- 1 šalica kokosove kreme
- 1/2 šalice kokosovog šećera
- 3 velike naranče
UPUTE
Pripremite karamelu dodavanjem kokosovog vrhnja i kokosovog šećera u lonac i pustite da zavrije. Kad proključa, smanjite vatru na minimalno i ostavite da se krčka oko 20-30 minuta, povremeno miješajući, dok se ne smanji na polovicu količine i konzistencije dulce-de-leche. Ostavite sa strane i ostavite da se potpuno ohladi. Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Pomiješajte laneno brašno, kokosovo ulje i kipuću vodu u zdjeli i umutite i sirovi bjelanjak.
Dodajte bademovo brašno u mješavinu lana/vode/ulja i miješajte dok ne dobijete konzistenciju poput tijesta, a zatim ulijte u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pritisnite rukama po dnu i stijenkama.
Pecite 10 minuta, a zatim ostavite da se potpuno ohladi.
Otopite tamnu čokoladu, pa dodajte ohlađenoj kori od badema i okrenite je da prekrije dno i stranice. Koru prekrivenu čokoladom staviti u zamrzivač na 5-10 minuta da se čokolada stvrdne.
Hladnu koru od badema i čokolade napunite ohlađenim umakom od karamele i zagladite žlicom. Ponovno zamrznite 10-15 minuta.
U međuvremenu ogulite i narežite naranče na kolutove debljine oko 0,5 cm. Pobrinite se da uklonite što je više moguće bijele kože jer je to jako gorko. Zatim kriške naranče posložite u krug na vrh karamele.