FOTO/Unsplash
Zalogaji koji vražaju u djetinjstvo spajaju voće, čokoladu i toplu kućnu atmosferu.
povezane vijesti
Ako netko u vašoj obitelji ne voli tradicionalnu voćnu tortu, ovo bi mogao biti kompromis koji će zadovoljiti sve ukuse. Domaća torta je uvijek najbolja. Budući da ne sadrže dodatne konzervanse, stabilizatore i kemikalije.
Zdravija je i unosi posebnu čaroliju u svaki dom. Spojite voće i čokoladu i uljepšajte popodneva u svom domu slatkim zalogajima.
Čokoladna voćna torta
Sastojci
- 200g maslaca
- 200g šećera
- 100 g tamne čokolade
- Rakija
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 250g grožđica
- 250g ribiza
- 100g suhih brusnica
- 100g suhih višanja
- 200g brašna
- 100g mljevenih badema
- 3 žlice kakaa
- 1 žličica začina za medenjake
- 3 jaja, tučena vilicom
Metoda
KORAK 1
Stavite maslac, šećer, čokoladu, rakiju, vaniliju i suho voće u veliku posudu. Lagano zagrijte, povremeno miješajući dok se sve ne otopi. Maknite s vatre.
KORAK 2
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva. Slojem pergamenta za pečenje obložite duboki lim za torte, okruglim 20cm ili 18cm kvadratnim.
KORAK 3
Pomiješajte brašno, bademe, kakao i začine. Umiješajte jaja u malo ohlađenu smjesu čokolade u loncu, a zatim smjesu brašna. Ulijte u pripremljeni lim i pecite 1 sat – 1 sat i 45 minuta. Ohladite u limu, a zatim ukrasite.