Jednostavno neodoljivo

Cimet rolice posebnog punjenja donose nevjerojatan okus

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Idealne za kišno vrijeme!

Ako postoji jedna slatka napast koja je s dolaskom jeseni uvijek favorit, onda su to rolice s cimetom.


Ovaj slastičarski klasik je sam po sebi apsolutno fantastičan, ali trenutno su u trendu i sve posebnije verzije. Bilo da su s nadjevom od šumskog voća ili prelivene bijelom čokoladom, apsolutni su hit za sve ljubitelje slatkog.


Ali postoji jedna vrsta koja nam je posebno draga, posebno imajući na umu hladnije dane: rolice s nadjevom od slastičarske kreme!


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli D – Dose (@ddose_turkiye)



Sastojci (za 6 rolica):


Za tijesto:


  • 80 g maslaca
  • 250 ml mlijeka
  • 80 g šećera
  • 1/2 kockice svježeg kvasca
  • 500 g brašna
  • 1 prstohvat soli


Za nadjev:


  • 1 paketić pudinga od vanilije u prahu
  • 30 g šećera
  • 200 ml mlijeka
  • Malo šećera s cimetom

Za ukrašavanje:


  • Šećer u prahu
  • Nasjeckani lješnjaci

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli LAUREN LEVY | healthy recipes (@laurenfitfoodie)



Priprema:


U loncu otopite maslac i šećer, dodajte mlijeko i maknite s vatre.


U mlakoj tekućini otopite kvasac.


U zdjeli pomiješajte brašno i sol, dodajte mlijeko s kvascem i zamijesite glatko tijesto.


Pokrijte i ostavite da se diže na toplom sat vremena.


Puding pripremite prema uputama na pakiranju i ostavite da se ohladi u hladnjaku.


Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi na cca. 30 x 45 cm i premažite pudingom, a s jedne duže strane ostavite slobodan rub od 2 cm.


Pospite šećerom s cimetom, zarolajte i premažite rubove s malo vode.


Koncem razdvojite 6 rolica i stavite u posudu namazanu maslacem. Pokrijte i ostavite da se diže 30 minuta.


Zagrijte pećnicu na 180 °C.


Premažite rolice mlijekom i pecite 25 minuta.


Po potrebi pred kraj pokrijte papirom za pečenje. Ohlađene rolice pospite šećerom u prahu i ukrasite nasjeckanim lješnjacima.