Najbolje od oba svijeta

Churro cheesecake novi je hit među ljubiteljima slatkog

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Rapsodija hrskavosti

Želite unijeti promjenu u klasični recept za cheesecake? Onda imamo hit za vas: trendi recept koji se trenutno brzo širi internetom. Churros su tradicionalni španjolski desert od tijesta koje se prži u dubokom ulju, a zatim uvalja u cimet i šećer. Ovi neodoljivo hrskavi štapići su duguljastog oblika koji nastaje provlačenjem tijesta kroz zvjezdasti nastavak.


Na prvu cheesecake nema baš mnogo zajedničkog s originalnim churrosima. Ali, ova verzija donosi i hrskavost (jer se kao tijesto koristi lisnato tijesto) i karakteristični ukras od cimeta i šećera koji se karamelizira u pećnici i čini kolač savršenim spojem dva različita deserta.



Sastojci:


  • 1 paket lisnatog tijesta
  • 300 g kremastog sira
  • 1 jaje
  • 50 ml slatkog vrhnja
  • 90 g šećera
  • 1 žličica vanilin šećera
  • 20 g gustina
  • cimet i šećer

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli New_recipies_for_beginners (@craving_for_kakes)



Priprema:


U zdjeli pomiješajte krem sir, jaje, vrhnje, šećer, vanilin šećer i gustin dok krema ne postane glatka i više nema grudica. Pomiješajte cimet i šećer u maloj posudi i pospite po dnu posude za pečenje. Zatim izrežite lisnato tijesto tako da potpuno prekrije dno posude za pečenje i po vrhu rasporedite smjesu od krem sira. Na kremu stavite drugi sloj lisnatog tijesta i opet pospite cimet šećerom. Churro cheesecake pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 30 minuta na 180 stupnjeva.