Sočna torta

Cheesecake s malinama koji se ne peče, stvoren za lijeni vikend

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Kao stvoren za oproštaj od ljeta!

Hrskavo dno, sočna krema i dašak osvježenja u obliku malina – cheesecake je najbolja ljetna, proljetna, jesenska (pa nekad i zimska!) torta.


Kada uz to dodamo da se ne peče, vjerujemo da odmah krećete u nabavku svih potrebnih sastojaka. 



Sastojci: 


Za dno: 


  • 200 g keksa od maslaca
  • 100 g maslaca

Za kremu: 


  • 400 g bijele čokolade
  • 160 g kiselog vrhnja
  • 600 g svježeg sira
  • 1 vanilin šećer
  • 60 g šećera u prahu
  • 200 g svježih malina


Priprema: 


Smrvite kekse i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu utisnite u kalup za torte promjera oko 26 centimetara. 


Na vodenoj pari otopite bijelu čokoladu, ostavite da se malo ohladi te u nju dodajte kiselo vrhnje. U odvojenoj zdjeli pomiješajte svježi sir, vanilin šećer i šećer u prahu. Nakon toga sve dodajte u čokoladnu smjesu i dobro pomiješajte. 


Smjesu ravnomjerno raspodijelite u kalup te utisnite maline. Tortu ostavite minimalno četiri sata u hladnjaku, a idealno bi bilo preko noći.