FOTO: iStock
Elegantnog izgleda i savršenog okusa
povezane vijesti
Ovaj desert poslužen u staklenoj čaši savršen je za zimu te će se, vjerujemo, tražiti porcija više. Osim namirnica koje u spoju stvaraju pravu rapsodiju okusa, izgleda fantastično. Definitivno vrijedan dodavanja u knjigu recepata!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci (za 4 čaše):
- 100 g keksa (vrsta po izboru)
- 1 žlica smeđeg šećera
- Sol
- 2 prstohvata cimeta u prahu
- 70 g otopljenog maslaca
- 2 jabuke
- 1 žlica maslaca
- 1 žlica šećera
- 1/4 žličice cimeta u prahu
- 50 ml soka od jabuke
- 150 g quark sira
- 5 žlica vanilin šećera
- 80 g krem sira
- 1 žlica meda
- 100 g slatkog vrhnja
- 8 žlica kreme od karamele
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Pažljivo izmrvite kekse i stavite ih u zdjelu. Umiješajte šećer, prstohvat soli i cimet, ulijte otopljeni maslac i sve dobro promiješajte. 2/3 smjese podijelite u četiri čaše (cca 200 ml svaka) i ohladite. U međuvremenu ogulite jabuke, narežite ih na četvrtine, izvadite im koštice i narežite ih na kockice. Na vrućem maslacu u tavi kratko ih propirjajte.
Pomiješajte sa šećerom i cimetom, deglazirajte sokom od jabuke i kratko pirjajte dok tekućina uvelike ne ispari i ostavite sa strane da se ohladi. Pomiješajte quark s 4 žlice vanilin šećera, krem sirom i medom dok sve ne postane glatko i kremasto. Istucite vrhnje s preostalim vanilin šećerom dok ne postane čvrsto i stavite ga u vrećicu sa zvjezdastim nastavkom. U čaše ulijte 2/3 kreme od sira. Po vrhu rasporedite jabuke, pa prekrijte preostalom kremom.
Preostalu smjesu maslaca i mrvica ulijte u čaše i svaku prelijte s 2 žlice karamel kreme. Na svaku istisnite kremu iz vrećice (pokušajte oblikovati ružu) i pospite preostalim biskvitnim mrvicama. Dobar tek!