
FOTO: iStock
Radost u samo tri sastojka
povezane vijesti
Ovaj cheesecake jedan je od najpopularnijih deserta u Francuskoj, i to ne bez razloga. Recept ne može biti jednostavniji, jer nema baze i potrebno je samo tri sastojka za stvaranje kremastog, aromatičnog i baršunasto mekanog kolača koji jednostavno zove da u njega zagrizete. Kombinirate li zatim recept sa slatkim čokoladnim preljevom, svježim bobičastim voćem ili voćnim kompotom, dobit ćete nešto jednostavno neodoljivo!
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 6 jaja
- 900 g krem sira
- 360 g zaslađenog kondenziranog mlijeka
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Kalup (promjer 28 cm) obložite papirom za pečenje i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Istucite jaja dok ne postanu pjenasta i postupno umiješajte krem sir i kondenzirano mlijeko dok smjesa ne postane glatka. Pažljivo sve stavite u obložen kalup. Pecite 30-40 minuta dok se kolač samo malo ne ljulja u sredini. Ako ranije postane previše taman, možete ga prekriti aluminijskom folijom. Nakon pečenja ostavite kolač da se ohladi i poslužite uz čokoladni preljev ili svježe bobičasto voće.