Foto: iStock
Osvježavajući desert za tople dane
povezane vijesti
Sezona je rabarbare. Sada se ovo jarko ružičasto povrće može masovno pronaći na odjelu voća i povrća u supermarketima i na tržnicama. Pa čak i ako vam se ovo povrće ponekad čini pomalo egzotičnim i bojite se njegovog kiselkastog okusa, svakako mu treba dati priliku. Rabarbara se može koristiti u raznim slatkim jelima, posebno u džemovima i kompotima. Posebno je ukusan ovaj recept za brzi i prije svega kremasti kolač od sira i rabarbare koji se može napraviti u tren oka. Predivno punog okusa, a istovremeno slatko-kiseo, ovaj cheesecake je užitak za sva osjetila i zaslađuje rano ljetno doba.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci (za kalup za torte promjera cca 24 cm):
- 800 g rabarbare
- 6 jaja
- 1 kg quark sira
- 250 g maslaca100 g pšeničnog brašna
- 300 g šećera
- ½ pakiranja praška za pecivo
- 2 pakiranja vanilin šećera
- 1 prstohvat soli
- Sok od ½ limuna
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Rabarbaru ogulite i narežite na otprilike 1 cm tanke komade. Pomiješajte s 50 grama šećera i ostavite da se namoči. Istucite jaja dok ne postanu pjenasta, a zatim pomiješajte s quarkom i maslacem. Brašno prosijte i dodajte pa umiješajte preostali šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer i prstohvat soli te limunov sok. Dodajte rabarbaru. Sve izlijte u podmazan kalup. Pecite na temperaturi od 170 stupnjeva oko 1 sat. Po želji, nakon 40 minuta prekrijte papirom za pečenje. Ostavite da se ohladi u pećnici da se kolač ne uruši. Zatim ostavite da odstoji najmanje 3 do 4 sata. Najbolje je poslužiti dobro ohlađeno iz hladnjaka.