Ukusan i zabavan

Brzinski recept za osvježavajući Aperol Spritz biskvit s narančom

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Fantastičan kolač koji će uljepšati ljetne dane

Jedno od najtrendi ljetnih pića je sigurno aperol spritz. Ako ste jedan od ljubitelja tog specifičnog gorko slatkog okusa obožavat ćete ovaj kolač koji, osim što je fantastičnog okusa, je ujedno i vrlo jednostavan za pripremiti.


S osvježavajućom glazurom od naranče i aperola, ovo je idealan desert za vrele ljetne dane.


Sastojci:


Za tijesto:


  • 250 g glatkog brašna
  • 1 paketić praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • 2 jaja
  • 125 g grčkog jogurta
  • 180 ml suncokretovog ulja
  • Naribana korica naranče
  • Sok od 1 cijele naranče
  • 125 g šećera

Za glazuru:


  • 125 g šećera u prahu
  • 2 žlice aperola


Priprema:


Ugrijte pećnicu na 180°C. U jednoj posudi umiješajte brašno, prašak za pecivo i sol, a u drugoj posudi umiješajte jaja, grčki jogurt, ulje, narančin sok, naribanu koricu naranče i šećer. Pomiješani sadržaj druge posude ulijte u prvu posudu i miješajte sve dok se ne stvori dobro umiješano tijesto. Zatim uzmite pravokutnu posudu za pečenje te ju iznutra premažite s malo ulja ili maslaca. Ulijte smjesu u posudu i izgladite da bude ravnomjerno.


Pecite 40 do 45 minuta, a kako biste znali je li biskvit gotov, iskoristite trik s čačkalicom.


Za vrijeme pečenja biskvita napravite glazuru. Umiješajte oba sastojka do željene konzistencije, prelijte pečeni biskvit glazurom i poslužite. Za dodatnu dekoraciju možete na vrh položiti tanko narezane kriške naranče.