Pametno iskorištavanje namirnica

Brzi ljetni povrtni gulaš oduševit će i vegetarijance, ali i sve ostale

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Zdravo i zasitno

Onih dana kada vam se u hladnjaku nalaze samo ostaci povrća od posljednjih dana, a u kupnju niste stigli, nije vrijeme za očajavanje. Ovaj brzi povrtni gulaš s rižom savršen je odgovor za takvu situaciju. Naime, sve što je još u ladici za povrće može ići u ovaj jednostavan, brzi recept. Pa čak i ako nemate sve začine na zalihi, slobodno improvizirajte i nastavite kušati dok ne pronađete savršen recept po vlastitom ukusu.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli vegan_gesund_nachhaltig (@vegan_healthy_sustainable)



Sastojci:


  • 400 g krumpira
  • 3 crvene paprike
  • 2 tikvice
  • 1 glavica luka
  • 500 g rajčice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Sol i papar
  • 1 žlica brašna
  • 250 ml povrtnog temeljca
  • 1 list lovora
  • 1 prstohvat čilija u prahu
  • 1 prstohvat šećera
  • 1 žličica provansalskog začinskog bilja
  • 200 g riže
  • 2 žlice sjemenki bundeve

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Monitarobinson Burton (@kemos_kitchen)



Priprema:


Krumpir operite, ogulite i narežite na kockice. Papriku i tikvicu očistite, operite i narežite na komade. Ogulite luk i nasjeckajte ga na sitno. Rajčice operite i narežite na komade. Zagrijte ulje u tavi. Pržite luk 2-3 minute okrećući ga. Dodajte krumpir i začinite solju i paprom. Pospite brašnom i kratko propirjajte.


Dodajte temeljac i lovorov list te pirjajte 5 minuta. Dodajte preostalo povrće i začinite čilijem, šećerom i provansalskim začinskim biljem. Pirjajte 10 minuta. Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Sjemenke bundeve grubo nasjeckajte. Gulaš poslužite uz rižu. Pospite sjemenkama bundeve i začinskim biljem.