FOTO: iStock
Zdravo i zasitno
povezane vijesti
Onih dana kada vam se u hladnjaku nalaze samo ostaci povrća od posljednjih dana, a u kupnju niste stigli, nije vrijeme za očajavanje. Ovaj brzi povrtni gulaš s rižom savršen je odgovor za takvu situaciju. Naime, sve što je još u ladici za povrće može ići u ovaj jednostavan, brzi recept. Pa čak i ako nemate sve začine na zalihi, slobodno improvizirajte i nastavite kušati dok ne pronađete savršen recept po vlastitom ukusu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 400 g krumpira
- 3 crvene paprike
- 2 tikvice
- 1 glavica luka
- 500 g rajčice
- 2 žlice maslinovog ulja
- Sol i papar
- 1 žlica brašna
- 250 ml povrtnog temeljca
- 1 list lovora
- 1 prstohvat čilija u prahu
- 1 prstohvat šećera
- 1 žličica provansalskog začinskog bilja
- 200 g riže
- 2 žlice sjemenki bundeve
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Priprema:
Krumpir operite, ogulite i narežite na kockice. Papriku i tikvicu očistite, operite i narežite na komade. Ogulite luk i nasjeckajte ga na sitno. Rajčice operite i narežite na komade. Zagrijte ulje u tavi. Pržite luk 2-3 minute okrećući ga. Dodajte krumpir i začinite solju i paprom. Pospite brašnom i kratko propirjajte.
Dodajte temeljac i lovorov list te pirjajte 5 minuta. Dodajte preostalo povrće i začinite čilijem, šećerom i provansalskim začinskim biljem. Pirjajte 10 minuta. Skuhajte rižu prema uputama na pakiranju. Sjemenke bundeve grubo nasjeckajte. Gulaš poslužite uz rižu. Pospite sjemenkama bundeve i začinskim biljem.