Zdravi obrok

Bruskete sa špinatom i jajima: hranjiva i ukusna alternativa klasičnom sendviču

Šarlota Brnčić

Foto: iStock

Foto: iStock

"Pojačane" bruskete, izdašnije i posebno interesantne sa aspekta zdravlja

Brusketa sa špinatom i jajima izvrsna je alternativa klasičnom sendviču, hranjivo jelo jer spaja kruh, jaja i povrće na vrlo ukusan način za oči i nepce.


Riječ je o “bogatoj” brusketi koja vam uz prilog ili salatu daje cjeloviti i kalorijski i nutritivno uravnotežen obrok.


Možete ju pripremiti s bijelim kruhom, ali i s integralnim kruhom koji je nešto manje kaloričan i bogatiji vlaknima.


Sastojci:


  • 2 kriške običnog kruha (svaka po 30 g)
  • 2 jaja
  • 150 g špinata
  • 10 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • soli po ukusu
  • papar po ukusu

Priprema: Špinat skuhajte, ocijedite i začinite uljem, solju i paprom.


Odrežite dvije šnite kruha debljine 1 cm, zatim rezačem za tjesteninu promjera 10 cm napravite diskove i ispecite ih na ploči od lijevanog željeza.


U međuvremenu ispecite jaja “na oko”. Na tanjur posložite šnite kruha, zatim špinat i na kraju jaje.


Zajedno s mljevenim paprom i prstohvatom soli. Poslužite bruskete vruće.