Foto: iStock
"Pojačane" bruskete, izdašnije i posebno interesantne sa aspekta zdravlja
povezane vijesti
Brusketa sa špinatom i jajima izvrsna je alternativa klasičnom sendviču, hranjivo jelo jer spaja kruh, jaja i povrće na vrlo ukusan način za oči i nepce.
Riječ je o “bogatoj” brusketi koja vam uz prilog ili salatu daje cjeloviti i kalorijski i nutritivno uravnotežen obrok.
Možete ju pripremiti s bijelim kruhom, ali i s integralnim kruhom koji je nešto manje kaloričan i bogatiji vlaknima.
Sastojci:
- 2 kriške običnog kruha (svaka po 30 g)
- 2 jaja
- 150 g špinata
- 10 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- soli po ukusu
- papar po ukusu
Priprema: Špinat skuhajte, ocijedite i začinite uljem, solju i paprom.
Odrežite dvije šnite kruha debljine 1 cm, zatim rezačem za tjesteninu promjera 10 cm napravite diskove i ispecite ih na ploči od lijevanog željeza.
U međuvremenu ispecite jaja “na oko”. Na tanjur posložite šnite kruha, zatim špinat i na kraju jaje.
Zajedno s mljevenim paprom i prstohvatom soli. Poslužite bruskete vruće.