Popodnevni gušti

Brioche krafne s predivnom kremom od kave

Dijana Ljubanović

FOTO/Pexels

FOTO/Pexels

Ima li išta ljepše od poslastice uz kavu?

Ovi nevjerojatno lagani i slatki Brioche uštipci s kremom od kave savršena su nadopuna popodnevnom čaju.


Važno da krafne nisu prevelike, premasne i da oko sebe imaju bogat prsten kreme. Za potpuni doživljaj punjenje mora biti apsolutno nevjerojatno. Brioche krafne jednostavno su nevjerojatne. Ne prevelike, ne previše masna, s mekanom, prozračnom unutrašnjošću i ispunjene najukusnijom kremom od kave


 


Sastojci


  • ½ količina osnovnog tijesta za brioche
  • Biljno ulje za prženje
  • ¾ šalice šećera
  • 1 žličica mljevenog cimeta

Recept za kremu od kave


  • ¾ šalice slatkog vrhnja
  • ½ šalica mlijeka
  • ⅓ šalica zrna kave, grubo zgnječena
  • 1 štapić vanilije
  • 3 žumanjka
  • ¼ šalice šećera
  • 1½ žlica kukuruznog brašna
  • 20 g maslaca

Da biste napravili kremu od kave, u lonac stavite vrhnje, mlijeko, kavu i vaniliju. Zagrijte dok ne počne krčkati. Maknite s vatre i ostavite 15 minuta.


Istucite jaja sa šećerom i kukuruznim brašnom u vatrostalnoj posudi. Postupno ulijte smjesu kave. Kuhajte, miješajući, 4 minute ili dok se smjesa ne zgusne. Maknite s vatre i umutite maslac. Ulijte u posudu. Pokriti. Staviti u hladnjak preko noći.


Podijelite tijesto na pola, zamijesite i premotajte preostalo tijesto. Tijesto razvaljajte na pobrašnjenoj podlozi do debljine 3/4 cm. Rezačem okruglog oblika od 8 cm izrežite 8 krugova. Stavite na obloženi pladanj, pokrijte plastičnom folijom i stavite na toplo mjesto 1 sat ili dok se ne udvostruči.


Kombinirajte šećer i cimet u zdjelu. Zagrijte jednu trećinu lonca napunjenof uljem na 170 ° C. Kuhajte krafne, u serijama, 2 minute. Preokrenite i kuhajte 1 minutu ili dok ne bude gotovo. Ocijedite na papirnatom ručniku 1 minutu. Uvaljajte u šećer.