Talijanska delicija

Bijele lazanje su jesenski klasik pa vam donosimo jednostavan, ali ukusan recept za njih

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Vegetarijanske lazanje nikada nisu bile ukusnije

U potrazi ste za receptom koji će vam priuštiti pravu okusnu rapsodiju? Ove vegetarijanske lazanje idealne su za tmurne jesenske dane! Kombinacija okusa artičoke, sušenih rajčica i parmezana zadivit će sve ukućane, a što je najbitnije – priprema je izuzetno jednostavna!



Sastojci:


  • 300 g listova za lazanje
  • 10 artičoka
  • 200 g parmezana
  • 180 g sušenih rajčica
  • 1 l vode
  • Maslinovo ulje
  • 100 g brašna
  • 1 čaša bijelog vina
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 limun
  • Sol
  • Papar
  • Timijan


Priprema:


Artičoke ogulite te narežite na tanke kriške i potom ih namočite u kombinaciju vode i limunovog soka. Neka stoje desetak minuta. U maloj tavici pomiješajte brašno i maslinovo ulje kako bi pripremili bešamel umak.


Polako dodajte vodu te dodajte sol i papar. Kuhajte na laganoj vatri dok ne dobijete željenu gustoću te na kraju dodajte parmezan. U drugoj tavici pirjajte češnjak pa dodaje artičoke, timijan i bijelo vino. Nastavite pirjati nekoliko minuta, sve dok artičoke ne postanu mekane.


Na dno posude za pečenje stavite malo bešamel umaka te zatim slažite slojeve kuhanih listova lazanja, bešamela, artičoka, sušenih rajčica i parmezana. Pecite u pećnici na 180 C oko 15-20 minuta. Poslužite toplo i uživajte u ukusnom jelu!