Nevjerojatno zavodljiva

Amaretto torta od jabuka neodoljiv je izbor svakog sladokusca

Life

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Glazura je ključna

Ova torta od jabuka savršen je desert za sve ljubitelje slatkih, voćnih užitaka. Nježno prhko tijesto fantastično se slaže sa sočnim kriškama jabuke, a posebno finu notu daje aromatična amaretto glazura.


S nasjeckanim bademima kao hrskavim preljevom i malo šećera u prahu, ova torta neće samo biti dobrog okusa, već će i odlično izgledati na vašem stoliću za kavu. Bilo za posebne prilike ili kao mali trenutak ugode u svakodnevnom životu uz šalicu kave – ovaj recept je uvijek dobar izbor.


 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Joy Huang (@joyosity)



Sastojci:


Za tijesto:


  • 50 g kukuruznog škroba
  • 100 g brašna
  • 1 jaje
  • 50 g šećer
  • 75 g maslaca

Za punjenje:


  • 750 g jabuka
  • 1 žlica cimeta

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli TempleBar (@templebarcafeandfarmshop)



Za glazuru:


  • 200 ml vrhnja za šlag
  • 1 jaje
  • 2 žlice šećera
  • 4 žlice amaretta
  • 1 žlica kukuruznog škroba

Za ukrašavanje:


  • listići badema
  • šećer u prahu

 


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 


Objavu dijeli Burcu (@wooptonight)



Priprema:


Kukuruzni škrob, brašno, jaje, šećer i maslac izmiješajte u zdjeli ručnim mikserom na niskoj razini dok ne dobijete tijesto. Ohladite tijesto u hladnjaku najmanje 30 minuta. Jabuke operite, ogulite, narežite na četvrtine i izvadite im jezgru. Zatim ih narežite na kriške i u posudi pomiješajte s cimetom.


Ohlađenim tijestom obložite posudu za pite (promjera 24 cm) i povucite rubove. Podlogu nekoliko puta izbosti vilicom. Zatim po vrhu ravnomjerno rasporedite kriške jabuke. Za glazuru vrhnje, jaje, šećer, amaretto i škrob dobro izmiješajte pjenjačom.


Jabuke prelijte glazurom i površinu pospite narezanim bademima. Kolač pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 – 200 °C oko 50 minuta. Nakon pečenja pustite da se potpuno ohladi te prije posluživanja ukrasite s još listića badema i šećerom u prahu.