Foto: unsplash
Iako je ljeto gotovo, to ne mora značiti završetak laganim obrocima
povezane vijesti
Salate su odličan izbor za gotovo svaki obrok: osim što s njima možete beskonačno eksperimentirati u pogledu namirnica, okusa i začina, gotove su za čas i ne padaju teško na želudac.
Osim toga, u salate možete “upakirati” bezbroj kvalitetnih i nutritivnih namirnica bez da preuzmu većinu okusa, a rezultat je lagano, zdravo i zasitno jelo.
Danas prenosimo recept food infuencerice Danielle Brown za ovu ukusnu kuk-kus salatu s pestom. Radi se o pravoj zelenoj eksploziji okusa koja će vam se zasigurno svidjeti.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Sastojci:
- 250 g kus-kusa3
- 120 g kuhanog graška1 tikvica
- 60 g feta sira
- 60 g sjemenki konoplje
- 100 g pesto umaka
- šaka svježe sjeckane metvice
- šaka svježe sjeckanog bosiljka
- sok polovice limuna
- sol i papr po želji
Priprema:
Kus-kus pripremite po uputama na pakiranju i pustite ga sa strane da se malo ohladi.
Tikvicu nasjeckajte na kockice te ju ispirjajte na malo maslinovog ulja, posolite i poparite.
Uzmite poveću zdjelu i sve sastojke stavite u nju i dobro promiješajte! Kako bi ova salata bila veganska, feta sir zamijenite veganskom supstitucijom i to je to – uživajte u zdravoj i ukusnoj salati!