Zelena "bomba"

Ako ste se zasitili običnih salata, isprobajte verziju s kus-kusom i pestom

Lucija Sučić

Foto: unsplash

Foto: unsplash

Iako je ljeto gotovo, to ne mora značiti završetak laganim obrocima

Salate su odličan izbor za gotovo svaki obrok: osim što s njima možete beskonačno eksperimentirati u pogledu namirnica, okusa i začina, gotove su za čas i ne padaju teško na želudac.


Osim toga, u salate možete “upakirati” bezbroj kvalitetnih i nutritivnih namirnica bez da preuzmu većinu okusa, a rezultat je lagano, zdravo i zasitno jelo.


Danas prenosimo recept food infuencerice Danielle Brown za ovu ukusnu kuk-kus salatu s pestom. Radi se o pravoj zelenoj eksploziji okusa koja će vam se zasigurno svidjeti.



Sastojci:


  • 250 g kus-kusa3
  • 120 g kuhanog graška1 tikvica
  • 60 g feta sira
  • 60 g sjemenki konoplje
  • 100 g pesto umaka
  • šaka svježe sjeckane metvice
  • šaka svježe sjeckanog bosiljka
  • sok polovice limuna
  • sol i papr po želji

Priprema:


Kus-kus pripremite po uputama na pakiranju i pustite ga sa strane da se malo ohladi.


Tikvicu nasjeckajte na kockice te ju ispirjajte na malo maslinovog ulja, posolite i poparite.


Uzmite poveću zdjelu i sve sastojke stavite u nju i dobro promiješajte! Kako bi ova salata bila veganska, feta sir zamijenite veganskom supstitucijom i to je to – uživajte u zdravoj i ukusnoj salati!