Foto Pexels
Proslavio ih je i mačak Garfield koji im nije mogao odoliti
povezane vijesti
U talijanskoj kuhinji među omiljenim jelima zasigurno su lazanje, a nema tko nije čuo za mačka Garfielda i njegovu ljubav baš prema ovom jelu.
Vjerojatno već svi znate recept za klasičnu pripremu pa vam iz tog razloga donosimo malo drugačiju varijantu – lazanje sa bundevom i gljivama.
Sastojci za 4 osobe:
- 6 listova lazanja
- 300 g bundeve
- 300 g gljiva
- 30 g parmezana
- 400 ml obranog mlijeka
- 35 g kukuruznog škroba
- 50 g dimljenog sira
- 1 češanj češnjaka
- 20 g maslinovog ulja
- peršin po ukusu
- sol po ukusu
- papar po potrebi
- muškatni oraščić po ukusu
Priprema: Narežite bundevu na komade. Prebacite je na lim obložen papirom za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva dok ne omekša. Kad je gotova, narežite ju na kockice i držite po strani.
Gljive očistite i narežite na četvrtine. U tavu ulijte ulje, dodajte češanj češnjaka, pustite da porumeni, izvadite ga i dodajte gljive. Promiješajte i kuhajte 5 minuta, pa dodajte nasjeckani peršin i začinite solju i paprom.
Za pripremu juhe kukuruzni škrob razrijedite s mlijekom i kuhajte na umjerenoj vatri dok se ne zgusne. Začinite solju i s muškatnim oraščićem.
Skuhajte lazanje u puno kipuće vode. Podmažite vatrostalnu posudu s malo ulja i na dno stavite juhe, zatim sloj lazanja, polovicu gljiva, bundeve, parmezana i dimljenog sira. Dopunite s nekoliko žlica krem juhe. Nastavite s drugim slojem lazanja i drugih sastojaka dok ne završite s posljednjim slojem tjestenine.
Pecite 25 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva.