FOTO/Katarina Baban, Instagram
"Nema pečenja, samo trebate relativno dobar blender da sve fino samelje", napisala je.
povezane vijesti
Svi bi mi nešto slatko, a po mogućnost da nas baš previše ne udeblja. Zato se svaki put oduševimo kada pronađemo recept za zdravi desert zbog kojeg nećemo imati grižnju savjeti dok ga jedemo i nećemo morati brojati kalorije. Upravo je jedan takav objavila i domaća glumica Katarina Baban na svome Instagram profilu.
Riječ je o uvijek omiljenoj torti od jagoda, a njezina zdrava varijanta temelji se na receptu bez šećera. “Evo jedne predivne zdrave torte – sirova torta od jagoda, bez šećera! Ona je nešto kompliciranija od kuglica, ali je prefina! Nema pečenja, samo trebate relativno dobar blender da sve fino samelje. Moj je onako li-la, ali može se!”, napisala je kraj fotke na kojoj vidimo prekrasnu tortu s jagodama kraj vaza sa cvijećem.
Baban je u opisu fotke objavila i recept, pa tako doznajemo da nam treba:
Za podlogu:
- 2 šalice badema
- 2-3 žlice agavina sirupa
- 1 žlica limunovog soka
- Dodajte i par žlica vode
Krema:
- 2 šalice indijskih oraščića
- 2 dcl kokosovog mlijeka
- malo limunovog soka
- pola šalice agavina sirupa
- 3 žlice kokosovog ulja
- 2 šalice svježih jagoda
Priprema:
Sastojke za koru sameljite u blenderu i utisnite ravnomjerno u kalup.
Za kremu sve sastojke također izmiksajte u blenderu. Usipajte u kalup i ostavite barem 8 sati u hladnjaku. Možete i u zamrazivač, ali ju onda izvadite jedno sat vremena prije nego ćete ju jesti da se malo opusti”, napisala je.
Usput je otkrila i da recept stiže iz knjige “Sirova hrana”.
https://www.instagram.com/p/B_exRbsn9LY/?utm_source=ig_embed