Mjesec dana pritvora

‘POSLAT ĆU TI KĆER U SANDUKU’ U riječkom zatvoru zbog strašenja majke sinove djevojke

Slavica Kleva

Sutkinja istrage Županijskog suda Ksenija Zorc odredila je Jurkoviću tridesetodnevni istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja djela



RIJEKA Milorad Jurković, 49-godišnjak iz Otočca, zadržan je u jednomjesečnom istražnom zatvoru zbog izrečenih prijetnji punici. Naime, majka djevojke koja je u izvanbračnoj vezi sa sinom osumnjičenog, prema kaznenoj prijavi, nazvala je osumnjičenog putem telefona i zamolila ga da joj se javi kći koja je posljednjih petnaestak dana živjela kod svog dečka, sina osumnjičenog Jurkovića.


Inkriminirani događaj zbio se prošlog utorka u Delnicama, a pritom je maloljetna kći imala i obvezu javiti se Domu za odgoj djece i mladeži. Jurković je očigledno izrevoltiran cijelom tom obiteljskom situacijom priprijetio majci djevojke kazavši joj putem telefona da će i nju i njezinu kćer poslati u mrtvačkom sanduku. Majka se prestrašila prijetnji pa je prijavila događaj policiji.


Sutkinja istrage Županijskog suda Ksenija Zorc odredila je Jurkoviću tridesetodnevni istražni zatvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke te zbog opasnosti od ponavljanja djela. Riječ je o višestruko osuđivanoj osobi koja kaznena djela čini u kontinuitetu od 2008. godine pa je prijedlog državnog tužitelja da mu se odredi istražni zatvor sutkinja Zorc i prihvatila.