Oldtimer Rally Opatija

FOTO Šezdesetak fantastično očuvanih “starih ljepotana” danas je vozilo Liburnijom

Aleksandra Kućel Ilić

Foto Mateo Levak

Foto Mateo Levak



OPATIJA – Šezdesetak fantastično očuvanih “starih ljepotana”, te oko 120 sudionika odazvalo se na Oldtimer Rally u vožnjama spretnosti u organizaciji Liburnia Classic Cluba iz Opatije. Okupljanje i “partenca” bili su ispred Sportske dvorane “Marino Cvetković” u Opatiji, a vozilo se nakon promocije po opatijskoj glavnoj prometnici do Matulja, Rupe i Klane, te preko Kastva ponovno do Matulja gdje je organiziran i zajednički ručak i gdje je na kraju susreta bila predviđena podjela pehara i zahvalnica.


– Ovo je trinaesti po redu međunarodni susret oldtimera natjecateljskog karaktera, jer se boduje za prvenstvo Hrvatske. Ne radi se o rallyju u kojemu se ocjenjuje brzina, već točnost i preciznost vozača.


Foto galerija: Rally oldtimera u Opatiji Foto: Mateo Levak


Natječu se licencirani vozači, a stigli su osim iz svih dijelova Hrvatske i iz Slovenije, Austrije i Italije. Tradicionalni susret ima i turistički značaj jer su mnogi već ranije doputovali u Opatiju, a isto tako i sami turisti koji borave diljem Liburnije vole pogledati atraktivna vozila – rekao je Bogomil Šulina, predsjednik Liburnia Classic Cluba iz Opatije.