
Foto: @platingsandpairings Instagram
Danas pripremamo pravi zimski gastronomski užitak- bogatu juhu koja će vas oduševiti svojom aromom i okusima
Savršeni zimski obrok dolazi u neobičnoj varijanti aromatične juhe s ukuhanim listićima lazanje, mljevenim mesom i bogatim začinima. Mješavina ricotte i mozzarelle koja se polako topi u toploj juhi bogatog okusa pravi je gastronomski užitak. Isprobajte, nećete požaliti!
Sastojci:
450 g mljevenog mesa
1 nasjeckani luk
5 češnja češnjaka, sitno nasjeckanih
4 ½ šalice pilećeg temeljca
sušene rajčice u maslinovom ulju
1 konzerva pelata
2 ½ žlice koncentrata rajčice
¾ žličice sušenog origana
½ žličice usitnjenog ružmarina
½ žličice timijana
sol i papar po ukusu
8 listova lazanja, razlomljenih na manje komade
1 ¼ šalice natrgane mozzarelle
½ šalice naribanog parmezana
220 g ricotte
2 žlice svježeg peršina, nasjeckanog
Priprema:
1. U većoj zdjeli, na srednjoj vatri zagrijte jednu žlicu maslinovog ulja. Dodajte mljeveno meso, začinite solju i paprom i kuhajte povremeno miješajući dok meso ne poprimi smeđu boju. Stavite sa strane.
2. Zagrijte žlicu maslinovog ulja i dodajte nasjeckani luk te pirjajte dok ne omekša, otprilike 3 minute. Dodajte češnjak i nakon 30 sekundi ubacite pileći temeljac, rajčice, pelate, koncentrat rajčice, začine i mljeveno meso te začinite solju i paprom po ukusu.
3. Zagrijte do vrenja, a zatim smanjite vatru na srednju jačinu, poklopite i pustite da se kuha 20 minuta.
4. U međuvremenu pripremite lazanje prema uputama na pakiranju.
5. U posebnoj zdjeli pomiješajte mozzarellu, ricottu i parmezan te ustinite vilicom.
6. Kuhanu tjesteninu umiješajte u juhu te dodajte peršin. Ukoliko je pregusta, juhu možete razrijediti dodajući još malo temeljca.
7. Juhu prebacite u manje zdjelice, žlicom ubacite mješavinu sireva te ukrasite peršinom.

Foto: @platingsandpairings Instagram
lazanja juha, zimski obrok, recepti