Harmonija okusa

Jeste li probali popularne pečene krumpire s parmezanom? Oduševiti ćete se!

Lucija Sučić

Foto: iStock

Foto: iStock

Nevjerojatno su jednostavni za napraviti i potencijalno će postati vaš novi omiljeni način jedenja krumpira

Ako još uvijek niste probali ovaj sjajan način pripreme pečenih krumpira, što se čeka?


Za to postoji nekoliko razloga: nevjerojatno ih je jednostavno napraviti, a okus im je gurmanski! Pogotovo ako uživate u okusu parmezana, koji se u obliku hrskave korice nalazi na krumpirima tako da je svaki zalogaj harmonija izuzetnih okusa.


Odličan su prilog za ručak, večeru ili kao obrok sam za sebe, a ako vas zanima kako ga napraviti, recept donosimo u nastavku.


Sastojci


  • 500 g mini krumpira
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 2 žlice svježe nasjeckanog ružmarina
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 žličica češnjaka u prahu
  • 1 žličica luka u prahu
  • 1/4 žličice morske soli
  • 1/2 žličice papra
  • 30 g svježe ribanog parmezana


Priprema


Stavite grijati pećnicu na 220°C.


Dok se pećnica zagrijava , pripremite krumpir tako da ga prerežete na pola a potom nožem izrežete plitku mrežicu kako je prikazano na videu.


Nakon toga, miješajući preostaje sastojke napravite pastu koju ćete izliti na manji lim za pečenje, ravnomjerno ju rasporediti po dnu i potom dodati krumpire tako da plošni dio položite na dobivenu smjesu.


Pecite 35-40 minuta, izvadite i ostavite da se ohlade oko 10 minuta prije posluživanja. Dobar tek!