FOTO: iStock
Postoji jedan tajni sastojak koji će unaprijediti svaki omiljeni recept
povezane vijesti
Procjenjuje se da u svijetu postoji više od 30.000 vrsta jabuka. Čak i ako samo djelić njih završi u trgovinama, postoji barem toliko različitih recepata za svima omiljenu pitu od jabuka.
Popularni klasični kolač ima bezbroj varijacija i modifikacija. Nije lako odlučiti se za jednu varijantu. Ipak, postoji jedan začuđujući dodatak koji će unaprijediti svaki recept.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Naime, ono što znatno oplemenjuje svaki recept je kiselo vrhnje. Da, dobro ste pročitali. Kiselo vrhnje nikada ne bismo direktno povezivali sa slatkim kolačem. Ali postoje dva vrlo dobra razloga zašto kiselo vrhnje od sada pripada svakom vašem receptu za pitu od jabuka:
- Dodatak kiselog vrhnja nadjevu od jabuka daje vrlo kremastu strukturu koja se ne može postići samo s jabukama.
- Kiseli dio vrhnja upotpunjuje slatkoću jabuka. Kombinacija slatkog i kiselog prava je eksplozija okusa.
Pokušajte dodati malo kiselog vrhnja u tijesto ili mrvice. Kiselina će i ovdje imati pozitivan učinak na okus i tko zna – možda ćete razviti svoj novi omiljeni recept!