
Foto Istock
Kako bi izbjegli neupotrebljive kestene, dobro ih je namočiti večer prije u vodi te kestene koji isplivaju na površinu baciti
Pečeni kesteni najjednostavniji su način uživanja u ovim šumskim plodovima, ali i baza za niz slatkih i slanih recepata. Evo nekoliko načina kako ih ispeći…
Kuhani pa pečeni
Pečeni u pećnici
Kestene s obje strane oštrim nožićem zarezati po sredini. Staviti ih u zdjelu s vodom s dvije do tri žličice šećera. Ostaviti oko pola sata. Obložiti protvan folijom, zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva Celzija pa ocijeđene, mokre kestene posložiti u jednom sloju.
Peći ih oko 20 minuta. Na ovaj način kestene je lakše oguliti, a na kilogram kupljenih kestena treba računati na barem 50 do 100 grama pokvarenih. Kako bi izbjegli neupotrebljive kestene, dobro ih je namočiti večer prije u vodi te kestene koji isplivaju na površinu baciti.

Foto Istock
U tavi
Zarezati kestene i peći najmanje pola sata, uz stalno miješanje, u tavi s rupicama direktno na vatri ili u tavi od teflona. Kad su kesteni pečeni, ostaviti ih u tavi i prekriti kuhinjskom krpom te servirati nakon 15 minuta.

Foto Istock