FOTO: iStock
Jelo se smatra klasikom u SAD-u
povezane vijesti
Ne znamo je li ovo zamamno jelo veliki Frankie imao na umu kada je pjevao “I’ve got you under my skin”, ali jedno je sigurno – radi se slasnim talijanskim okusima koji očaravaju baš kao i njegove pjesme.
Sastojci (za 4 osobe):
- 500 grama tjestenine (najbolje špageti ili makaroni)
- 1 do 2 crvene paprike
- 1 veliki luk
- 2 češnja češnjaka
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 juneći odrezak (oko 300 g)
- 1 žličica ljute paprike u prahu
- 1 šalica goveđeg temeljca
- 150 ml vrhnja
- 2 žlice smrznutog graška
- Sol i papar
- 3 žlice sitno nasjeckanog peršina
- Malo parmezana
Priprema:
Skuhajte tjesteninu u velikom loncu sa slanom vodom dok ne postane al dente.
Papriku sitno narežite, luk narežite na kockice, a režnjeve češnjaka sitno nasjeckajte.
U posudi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja i pirjajte nasjeckanu papriku pet minuta.
Dodajte luk i pirjajte dok ne postane proziran. Zatim dodajte češnjak i pržite još dvije minute. Zatim izvadite povrće i ostavite sa strane. Goveđi odrezak narežite na tanke trakice, posolite i prepržite na preostale dvije žlice ulja dok ne porumene. Vratite povrće i začinite ljutom paprikom.
Umiješajte grašak, zatim temeljac i na kraju parmezan. Kuhajte dok se sve ne reducira otprilike na pola. Na kraju dodajte vrhnje, umak začinite solju i paprom te pomiješajte s tjesteninom. Poslužite s peršinom i svježe naribanim parmezanom.