Uz najbolji glas ide i najbolja hrana

Napravite savršenu tjesteninu koju je obožavao Frank Sinatra

Mija Dropuljić

FOTO: iStock

FOTO: iStock

Jelo se smatra klasikom u SAD-u

Ne znamo je li ovo zamamno jelo veliki Frankie imao na umu kada je pjevao “I’ve got you under my skin”, ali jedno je sigurno – radi se slasnim talijanskim okusima koji očaravaju baš kao i njegove pjesme. 


Sastojci (za 4 osobe):


  • 500 grama tjestenine (najbolje špageti ili makaroni)
  • 1 do 2 crvene paprike
  • 1 veliki luk
  • 2 češnja češnjaka
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 juneći odrezak (oko 300 g)
  • 1 žličica ljute paprike u prahu
  • 1 šalica goveđeg temeljca
  • 150 ml vrhnja
  • 2 žlice smrznutog graška
  • Sol i papar
  • 3 žlice sitno nasjeckanog peršina
  • Malo parmezana


Priprema:


Skuhajte tjesteninu u velikom loncu sa slanom vodom dok ne postane al dente.


Papriku sitno narežite, luk narežite na kockice, a režnjeve češnjaka sitno nasjeckajte.


U posudi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja i pirjajte nasjeckanu papriku pet minuta.


Dodajte luk i pirjajte dok ne postane proziran. Zatim dodajte češnjak i pržite još dvije minute. Zatim izvadite povrće i ostavite sa strane. Goveđi odrezak narežite na tanke trakice, posolite i prepržite na preostale dvije žlice ulja dok ne porumene. Vratite povrće i začinite ljutom paprikom.


Umiješajte grašak, zatim temeljac i na kraju parmezan. Kuhajte dok se sve ne reducira otprilike na pola. Na kraju dodajte vrhnje, umak začinite solju i paprom te pomiješajte s tjesteninom. Poslužite s peršinom i svježe naribanim parmezanom.