Foto: Pixabay
Povrtna verzija poznatog jela iz Valencije će vas oduševiti
povezane vijesti
Čak i najpoznatija tradicionalna jela mogu se preispitati kako bi se spojili okus i lakoća.
To je slučaj i s receptom za paellu, tipičnim španjolskim jelom, podrijetlom iz grada Valencije, u svojoj vegetarijanskoj ili veganskoj verziji.
Evo što je potrebno za pripremu paelle s povrćem za 4 osobe:
- 250 grama riže
- 2 narezane rajčice
- 125 grama graška
- jedna crvena i jedna žuta paprika sitno narezana
- 125 grama brokule
- 1/2 litre juhe od povrća
- 125 grama nasjeckanog graha
- 4 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- jedan narezani luk
- 2 protisnuta češnja češnjaka
- sol, peršin i limun
- prstohvat šafrana
Priprema: U velikoj tavi koja se ne lijepi, najprije popržite luk i češnjak, a zatim dodajte prethodno oprano i nasjeckano povrće.
Neka kuha oko 5 minuta. Nakon toga dodajte rižu s prstohvatom soli i šafranom.
Sve pomiješajte i dodajte povrtnu juhu te nastavite kuhati oko 18-20 minuta na jakoj vatri dok se riža ne skuha.
Možete poslužiti tako da paellu začinite s malo svježeg peršina i malo limuna prema vlastitom ukusu.