35 godina karijere

Gibonni slavio u zagrebačkoj Areni: Najbolji poklon za Dan žena

Ante Peričić

Foto Matija Habljak/PIXSELL

Foto Matija Habljak/PIXSELL

"Svaki mi je dan Dan žena"’ kazao je Gibonni i zapjevao ‘Ne odustajem’’



 


“Ljudi moji, hvala vam što ste tu i što ste došli! Neka vas dragi Bog blagoslovi tristo puta”’ – tim je riječima Zlatan Stipišić Gibonni otvorio svoj obljetnički koncert u rasprodanoj zagrebačkoj Areni kojim je proslavio svojih sjajnih 35 godina glazbene karijere!


Svojevrsni je to poklon njegovoj vjernoj publici, posebno ženskom dijelu iste povodom Dana žena i, doista, ako je suditi po reakcijama, bolji poklon mogle dobiti nisu.


Foto Matija Habljak/PIXSELL




Iako najavljen za 20 sati, zbog velike gužve Gibonni je isti započeo s pola sata zakašnjenja i to vanvremenskim hitom ‘Sreća’ koju je snimio sa svojim, kako ga je volio zvati, ‘Kapetanom’ Oliverom Dragojevićem. Slijedili su i ostali hitovi kojima Gibonni od konca osamdesetih hara našom scenom – ‘Činim pravu stvar’, Mirakul”, “Libar”, “Oprosti”, “Posoljeni zrak i razlivena tinta”, “Judi, zviri i beštimje”, “Onako, od oka”…


“Svaki mi je dan Dan žena”’ kazao je Gibonni i zapjevao ‘Ne odustajem’’, a koji je tip publike na parteru ili tribinama dominirao teško je reći, s obzirom na to da je jedna od najvećih dvorana bila ispunjena podjednako kako ženama, tako i muškarcima svih životnih dobi.


Osim 8. ožujka, u rekordnom je roku rasprodan i drugi koncert koji će se održati u petak, 10. ožujka.


Foto Matija Habljak/PIXSELL