HNL

Jakirović najavio susjedski derbi preko Učke: “Puljani su favoriti, ali sve ćemo učiniti za pozitivan rezultat”

Denis Frančišković

Foto S. DRECHSLER

Foto S. DRECHSLER

Istra 1961 tri je boda ispred Bijelih, a nakon pobjeda nad Hajdukom (3:0) i Osijekom (1:0) te poglavito zbog domaćeg terena na kojem igra puno bolje u gostima, nalazi se u ulozi favorita

RIJEKA Iako je daleko od svog konačnog raspleta, borba za četvrto mjesto HNL-a sve se više zahuktava. Posljednja pobjeda Slaven Belupa na Rujevici (0:1) pokazala je koliko je sredina ljestvice izjednačena i kako nitko izuzev donekle Dinama ne može računati na nešto lakše bodove. Naprotiv svaki bod, a posebno pobjeda ima svoju težinu.


Slično će biti i ovog petka na Drosini kada susjedski derbi prvi put nakon dugo vremena, odnosno nakon polufinala Kupa, nosi popriličan ulog.


Istra 1961 tri je boda ispred Bijelih, a nakon pobjeda nad Hajdukom (3:0) i Osijekom (1:0) te poglavito zbog domaćeg terena na kojem igra puno bolje u gostima, nalazi se u ulozi favorita. No, i ovodišnja forma Riječana porazu unatoč na zavidnoj je razini. Dinamo (14), Rijeka (13) i Istra 1961 (11) osvojili su najviše zimsko-proljetnih bodova.


– Susret je to s puno emocija, prvi put zadnjih godina Puljani su ispred Rijeke na ljestvici. Sigurno će biti zanimljivo, dinamično, a mi ćemo napraviti sve što je u našoj moći da se vratimo s pozitivnim rezultatom – kaže trener Sergej Jakirović. – Istra u posljednje vrijeme igra jako dobro, pobijedila je Hajduk i Osijek, a Ante Erceg lantentna je opasnost i na njega treba obratiti posebno pažnju. Tu je još nekoliko jako dobrih igrača koji godinama igraju u Istri. Od Galilee, Mlinara, Hujbera… Oni su dobra vrijednost HNL-a i sigurno je da će napraviti sve da nas pokušaju pobijediti. Igraju doma i trenutno su favoriti.


Bijeli su prekinuli pobjedničku seriju od četiri utakmice na pomalo neobičan način. Sve su imali u svojim rukama, a na kraju su bodovi “odlepršali” s Rujevice pet minuta prije kraja.


– Igrači su bili razočarani jer smo sutradan ustvrdili da nam je to bila možda najbolje odigrana utakmica. Tu mislim na manjak oscilacija. Kontrolirali smo sve, zatvorili Slaven gdje je najjači. Jednostavno takav je nogomet. Ono što me najviše ljuti je što smo primili gol na postavljenu obranu. Imali smo devet igrača iza lopte protiv trojice protivničkih. Ništa, idemo dalje, nema depresije kad se gubi, nema euforije kada se pobjeđuje. Svaka utakmica nosi svoje i svaka je novo dokazivanje – kaže Jakirović.


Bijeli u Pulu kreću bez Selahija i Libera koji imaju tri žuta kartona, a u konkurenciji su nakon dugo vremena  oporavljenici Djouahra i Mitrović.