Foto: Pixabay
Savršen za doručak uz čašu mlijeka ili kao međuobrok
povezane vijesti
Ovaj kolač je manje kaloričan od prosječnog čokoladnog jer se umjesto maslaca koristi nemasni jogurt.
Sastojci:
- 230 g brašna
- 30 g gorkog kakaa
- 160 g šećera
- 30 ml kukuruznog ili suncokretovog ulja
- 125 ml vode
- 140 g nemasnog jogurta
- 1 vrećica praška za pecivo
Priprema: Uključite pećnicu na 180°. Pomiješajte jogurt s uljem i šećerom u velikoj zdjeli.
Dodajte prosijano brašno, vodu, prašak za pecivo i kakao. Miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku i kremastu smjesu.
Pleh namažite žličicom ulja i pospite sa vrlo malo brašna. Ulijte tijesto i poravnajte površinu žlicom.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici oko 35-40 minuta i prije vađenja kolača napravite “test čačkalicom”: ako izađe čista znači da je kolač gotov, u suprotnom neka se još malo peče.
Pustite kolač da se ohladi prije nego što ga izvadite iz kalupa.