SuperSport HNL

OSIJEK – RIJEKA 1:1 KRAJ! Jakirović debitirao remijem u lošim uvjetima, Osijeku poništen gol u 89. minuti

Portal Novi list

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

VAR u Gradskom vrtu nije u potpunosti u funkciji, zbog čega se nije mogla podvući crta na ekranu, ali zaleđe 16-godišnjeg Živkovića u 89. minuti je bilo itekako vidljivo



RIJEKA Nogometaši Rijeke od 15 sati u Gradskom vrtu otvaraju drugi dio sezone koji Bijelima donosi tri uzastopna prvenstvena gostovanja. Nimalo jednostavna zadaća, ali pravi, itekako vjerodostojni test mogućnosti nove momčadi predvođene novim trenerom Sergejom Jakirovićem.


Zimska stanka iskorištena je osim za slaganje novog stručnog stožera i za veliki redizajn momčadi.


Puno igrača je otišlo ili je u fazi odlaska iz kluba, dovedena je na njihova mjesta neophodna – “svježa krv”. Odgovorni na Rujevici nadaju se da će sve te promjene izazvati i nužne pomake na planu igre i rezultata. Rijeka je prezimila na skromnom osmom mjestu, daleko od mjesta koja joj po tradiciji pripadaju. Sedmica primljena od Dinama i povijesno loš ulazak u sezonu još zvone u ušima razočaranih navijača.




Svi se stoga opravdano nadaju proljetnom uzletu prema gornjem domu, možda i pozicijama koje vode u Europu. Puno toga bit će jasnije nakon prvih dvoboja. Jasno je da bi bod(ovi) iz Osijeka u tom smislu predstavljali snažan impuls za Jakirovića i njegove igrače.


Stigli su sastavi.


U riječkom dijelu zapisnika nema iznenađenja. Jakirović će početi utakmicu s najavljenom jedanaestorkom. Na klupi su Zlomislić, Liber, Obregon, Gajzler, Krešić, Simčić, Banda, Smolčić, Babić, Jurić, Dujmović i Portuglac Felipe. Halilovića nema u zapisniku.


U osječkom sastavu je samo jedno novo ime u odnosu na najave. Mile Škorić je na klupi, a počinje Josip Špoljarić.



90+3. minuta KRAJ! Podijelili su se bodovi u Gradskom vrtu, Jakirović je debitirao remijem..


89. minuta PONIŠTEN GOL! 16-godišnji Živković pogodio je za Osječane iz vidljivog zaleđa. Sudac se konzultirao s VAR-om, koji u Gradskom vrtu nije u potpunosti u funkciji, potom je razgovarao s kapetanima, a onda napokon i poništio gol…


74. minuta Prve promjene u redovima Bijelih, u igri su Liber i Jurić, a iz igre su izašli Selahi i Ampem.


56. minuta Sjajna prilika Riječana! Spasio je sada Ivušić svoju momčad, odbila se lopta opet do gostujućih igrača, ali je Žaper bio na mjestu.


55. minuta Marin je ubacio s lijeve strane, Frigan je imao dobru šansu, na kraju je korner za Bijele.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45+2. minuta Kraj prvoga dijela.


45. minuta Fantastičnu je priliku imala Rijeka nakon jedne izgubljene lopte Jugovića. Jurčević je na kraju spasio domaćina blokiravši opasan udarac Ampema.


38. minuta GOOOL! Frigan je precizan s bijele točke!


36. minuta PENAL ZA RIJEKU! Lovrić je igrao rukom, sudac Kolarić se dugo konzultirao s VAR sobom, ali ostao je pri svojoj odluci.


30. minuta Velika šansa Rijeke! Marin je izašao sam ispred Ivušića, ali je napravio potez prerano te je golman Osijeka to uspio obraniti. Na kraju je suđeno i zaleđe.


20. minuta Teren je sada u sve lošijem stanju, susnježica cijelo vrijeme pada, a lopta zastaje na nekim dijelovima travnjaka.


15. minuta Opasno je opet bilo pred vratima Labrovića. Ubačaj Miereza na kraju je pogodio vratnicu.


9. minuta GOL! Rijeka gubi kod Osijeka, domaćin je poveo pogotkom glavom Špoljarića. Žaper mu je dodao loptu u peterac nakon kornera.


5. minuta Dobar nalet Osječana, Labrović se morao itekako protegnuti kako bi obranio udarac Miereza.


1.minuta Počeo je susret u Gradskom vrtu, gdje pomalo pada i snijeg.


Osijek – Rijeka 1:1


Stadion Gradski vrt. Gledatelja: . Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Strijelci: 1:0 Špoljarić (9′), 1:1 Frigan (38′-11m). Žuti kartoni: Vukčević, Galešić (Rijeka).


OSIJEK: Ivušić, Žaper, Barišić, Gržan, Nejašmić, Jugović, Špoljarić, Jurčević, Caktaš, Lovrić, Mierez.


RIJEKA: Labrović, Grgić, Galešić, Dilaver, Vukčević, Selahi, Hodža, Ampem, Janković, Marin, Frigan. 


 




Standings provided by Sofascore