Foto: Pexels
Lake za napraviti, ukusne i zasitne
povezane vijesti
Domaće granola pločice zapravo su vrlo jednostavne za napraviti, a s obzirom da imate kontrolu nad svime što u njih stavljate, nema straha od skrivenog šećera.
Prepune su korisnih i zdravih namirnica poput zobi i orašastih orašastih plodova, te su nutritivne tako da su odlična ideja za doručak ili popodnevni međuobrok.
Sastojci
- 250 g prirodnog maslaca od kikirikija
- 220 g meda
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- pola žličice morske soli
- 225 g valjanih zobenih pahuljica
- 50 g komadića čokolade
- 3 žlice mljevenog kikirikija ili indijskih oraščića
Priprema
Posudu za pečenje veličine 20×20 cm obložite papirom za pečenje.
U velikoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, med, ekstrakt vanilije i sol dok smjesa ne postane glatka.
Dodajte zob, komadiće čokolade i mljeveni kikiriki ili oraščiće.
Smjesa bi se u početku mogla činiti suhom, ali nastavite miješati dok se ne sjedini. Nakon toga stavite ju u posudu za pečenje i čvrsto ju utisnite. Upotrijebite još jedan komad papira za pečenje te ga položite na vrh smjese i dnom čaše pritišćite kako biste smjesu izravnali.
Ohladite najmanje 1 sat, a zatim narežite na ploške. Pločice čuvajte u hladnjaku!