Važan potpis

Riječki košarkaški klub potpisao suradnju s talijanskim prvoligašem i postao dio mreže koju čini preko 40 klubova

Katarina Blažević

Košarkašice FSV-a/Foto M. LEVAK

Košarkašice FSV-a/Foto M. LEVAK

Ovim potezom pokazujemo u kojem smjeru želimo razvijati FSV te se nadamo da je ovo početak uspješne dugogodišnje suradnje - kaže sportski direktor FSV-a Marin Vičić



RIJEKA Riječki košarkaški klub FSV dogovorio je važnu međunarodnu suradnju koja bi mogla biti od velikog značaja za riječke košarkaše i košarkašice. FSV i Umana Reyer Venezia postali su partneri s ciljem podizanja kvalitete stručnog rada te razvijanja svojih igrača i igračica na europskoj razini.


Inače, Reyer je klub koji se u muškoj konkurenciji natječe u najjačoj talijanskoj ligi, kao i FIBA EuroCupu, a prije četiri godine je osvojio FIBA Europe Cup.


– Ova suradnja je ogroman korak za nas te smo bili ugodno iznenađeni kada su stupili u kontakt te u nama vidjeli potencijalnog partnera. S ponosom možemo reći da smo prvi klub izvan Italije s kojim je Umana Reyer potpisala ugovor o suradnji te smo tako postali dio mreže koju čini preko 40 klubova. Ova suradnja nas gura naprijed kao sportsku organizaciju gdje smo se približili radu velikih klubova.




Od velike važnosti je i rad s mlađim kategorijama koji će ovim putem širiti svoja košarkaška prijateljstva te time zavoljeti ovu igru još više. Ovim potezom pokazujemo u kojem smjeru želimo razvijati FSV te se nadamo da je ovo početak uspješne dugogodišnje suradnje – kaže sportski direktor FSV-a Marin Vičić.


Kako on pojašnjava, radi se o suradnji zahvaljujući kojoj će igrači i igračice imati priliku sudjelovati i na više turnira te druženja, ali će im biti i direktno otvorena vrata talijanske lige.


– Sada smo dio zajednice kojoj je cilj promocija košarke kojom bi profitirale obje strane, i igrači i klubovi. Reyer zapravo ovim suradnjama stvara mrežu svojih potencijalnih igračica i igrača, ali nije im isključivo bitno da svaki igrač završi kod njih, već da se u potpunosti posvete onim najboljima.


Novim sporazumom talijanski je klub dodatno proširio područje suradnje po Europi, s naglaskom na mlađe kategorije.


– Radi se o klubu koji reflektira dosta toga što Reyer cijeni te po tome nalikuju nama jer imaju sportsku organizaciju koja ulaže i u ženski i muški, kao i inkluzivni sport. Sa svim klubovima s kojima ćemo surađivati ćemo razviti priliku da razgovaramo o tome kako raditi i razumjeti interese njihove generacije u usporedbi s našom, ali će to biti i prilika za sveobuhvatnu razmjenu.


FSV će zapravo predstavljati Reyer u svojoj regiji. Lijepo je osjetiti njihov entuzijazam u pridruživanju našem projektu i sigurni smo da će ovaj sporazum imati obostranu korist – rekli su Mauro Sartori, voditelj skautinga Reyera i Francesco Benedetti, voditelj muškog omladinskog pogona.