Foto: Pexels
Ali i okusom!
povezane vijesti
- Sav urod prodali na kućnom pragu: Gospićki uzgajivači borovnica ove godine nisu išli na tržnice u Kastvu, Zadru, Gospiću…
- Bili smo u prvoj ovogodišnjoj berbi kod Marasovih. Borovnice su sasvim očekivano čvrste i opojno ukusne!
- Energizirajte svoje tijelo ovom vodom s okusom savršenom i za detoksikaciju
Izuzetno jednostavni za napraviti, ovi ukusni muffini od jogurta uvijek dobro ispadnu, te su idealan desert jer ne sadrže puno šećera te su bogati proteinima.
Lagane i prozračne teksture, ovaj recept možete prilagoditi sebi na mnogo načina te umjesto borovnica ubaciti bilo koje voće ili čokoladu vama po želji.
Sastojci
- 300 g brašna
- 1 žlica praška za pecivo
- pola žličice sode bikarbone
- 100 grama šećera
- pola žličice soli
- 2 jaja
- 150 ml ulja
- 200 grama grčkog jogurta
- 60 ml mlijeka
- 220 grama borovnica
Priprema
Zagrijte pećnicu na 190°C.
Dok se pećnica grije, u velikoj zdjeli izmiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i sol.
U drugoj pomiješajte jaja, ulje, jogurt i mlijeko.
Dodajte mokre sastojke u suhe i miješajte ih dok se ne sjedine. Potom, u smjesu ubacite borovnice te dodajte još malo mlijeka ako vam se smjesa i dalje čini pregusta (konzistencija tijesta može varirati ovisno o vrsti jogurta koju koristite). Tijesto će biti prilično gusto, ali ne i suho.
Žlicom stavljajte tijesto u kalupe za muffine (možete napuniti skoro do vrha). Pecite ih 17 do 20 minuta ili dok se ne dignu i ne porumene, ili pak dok čačkalica koju ste uboli u centar muffina ne izađe čista.
Nakon pečenja, ohladite ih na rešetki, te ih čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.