Zdrav desert

Niskokalorični muffini od jogurta s borovnicama bogati proteinima

Lucija Sučić

Foto: Pexels

Foto: Pexels

Ali i okusom!

Izuzetno jednostavni za napraviti, ovi ukusni muffini od jogurta uvijek dobro ispadnu, te su idealan desert jer ne sadrže puno šećera te su bogati proteinima.


Lagane i prozračne teksture, ovaj recept možete prilagoditi sebi na mnogo načina te umjesto borovnica ubaciti bilo koje voće ili čokoladu vama po želji.


Sastojci


  • 300 g brašna
  • 1 žlica praška za pecivo
  • pola žličice sode bikarbone
  • 100 grama šećera
  • pola žličice soli
  • 2 jaja
  • 150 ml ulja
  • 200 grama grčkog jogurta
  • 60 ml mlijeka
  • 220 grama borovnica

Priprema


Zagrijte pećnicu na 190°C.


Dok se pećnica grije, u velikoj zdjeli izmiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, šećer i sol.


U drugoj pomiješajte jaja, ulje, jogurt i mlijeko.


Dodajte mokre sastojke u suhe i miješajte ih dok se ne sjedine. Potom, u smjesu ubacite borovnice te dodajte još malo mlijeka ako vam se smjesa i dalje čini pregusta (konzistencija tijesta može varirati ovisno o vrsti jogurta koju koristite). Tijesto će biti prilično gusto, ali ne i suho.


Žlicom stavljajte tijesto u kalupe za muffine (možete napuniti skoro do vrha). Pecite ih 17 do 20 minuta ili dok se ne dignu i ne porumene, ili pak dok čačkalica koju ste uboli u centar muffina ne izađe čista.


Nakon pečenja, ohladite ih na rešetki, te ih čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi.