Humanitarna akcija

Riječki Hospicij na štandu na Korzu prikuplja sredstva za kupovinu kolica za njegu bolesnika

Bruna Matičić

Foto Sergej Drechsler

Foto Sergej Drechsler

Na štandu su ponuđene rukotvorine, a otvoren je sve do nedjelje, 18. prosinca od 9 do 19 sati



Na riječkom Korzu otvoren je blagdanski humanitarni štand za riječki Hospicij “Marija Krucifiksa Kozulić” na kojemu se prikupljaju sredstva za kupovinu kolica za njegu bolesnika.


Adventska kućica, na kojoj su ponuđeni adventski vijenci, kuglice za bor, svijeće, božićna pšenica te drugi prigodni božićni ukrasi i simboli, otvorena je sve do nedjelje, 18. prosinca od 9 do 19 sati, a građani svoje dobrovoljne priloge mogu priložiti u donacijsku kutiju.


Sve ponuđeno na štandu su rukotvorine koje su izradili volonteri Hospicija, kao i učitelji i učenici Katoličke osnovne škole “Josip Pavlišić”, a u akciju su se uključile i učenice Ženskog učeničkog doma “Marija Krucifiksa Kozulić” koje su sa sestrama Družbe Presvetog Srca Isusova zasadile pšenicu i pripremile štand.




– Riječ je o nastavku humanitarne akcije koju smo organizirali krajem studenoga. Naime, zahvaljujući dobročinstvu građana, a posebno jednom donatoru koji želi ostati anoniman, u prethodnoj akciji prikupljena su sredstva za kupovinu uređaja za dezinfekciju medicinskih pomagala, stoga trenutno prikupljamo sredstva za kolica za njegu korisnika, kazala je ravnateljica hospicija sestra Leopolda Ivković.


U akciju se je, kaže sestra Leopolda, uključio veliki broj volontera te je svatko, na svoj način i kako može i želi, pridonio.


Zahvaljujući svima koji podržavaju rad ove karitativno-zdravstvene ustanove te Gradu Rijeci koji im je ustupio adventsku kućicu u navedenom vremenu, sestra Leopolda Ivković za nadolazeće blagdane uputila je poruku, citat Majke Terezije.


– Biti usamljen i osjećati se nevoljeno i napušteno najveće je siromaštvo. Pozivam sve da u ovim blagdanima svojim djelima razvesele svoje bližnje te im poklone ljubav.