Foto Pexels
Povrće koje je vrlo cijenjeno u susjednoj Italiji te se priprema na razne načine
povezane vijesti
Artičoke su vrlo cijenjene u rimskoj kuhinji, a mogu se se koristiti kao sastojak za predjela, glavna jela i priloge.
Također se mogu jesti sirove ili kuhane na pari.
U svakom slučaju važno ih je pažljivo očistiti, lišavajući ih krajnjih listova i najvlaknastijih dijelova.
Nudimo vam recept za ukusnu paštetu od artičoka, a za nju vam treba:
- 5 artičoka
- 50 g nemasnog jogurta
- 2 listića metvice
- ljutika
- parmezan
- sol i papar
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- bijeli ocat
- brašno
Priprema: Već očišćene artičoke tanko narežite i skuhajte u vodi u kojoj ste prethodno otopili 2 žlice bijelog brašna i žlicu bijelog vinskog octa. Ovo rješenje bi trebalo izbjeći potamnjenje ovog povrća.
U međuvremenu zažutite na ulju malo ljutike i dodajte ocijeđene artičoke. Ostavite ih nekoliko minuta, nakon toga ih posolite i popaprite po ukusu.
Zatim ih stavite u blender dodajući listiće mente, jogurt i žlicu ulja.
Nakon što dobijete homogenu i prilično kompaktnu smjesu servirajte je na tanjur.
Paštetu možete ukrasiti listićima parmezana i eventualno je popratiti salatom ili krutonima.