Moslovački ponos

Bijele u prvom kup-sudaru čeka iskusni prvotimac niza prvoligaških klubova i futsal reprezentativac Hrvatske

Davor Petrović

Foto Facebook NK Moslavina

Foto Facebook NK Moslavina

Njih dvojica nam puno znače. Našim mlađim igračima znam reći da se imaju na koga ugledati – kaže Siniša Grubišić, koji je klupu Moslavine preuzeo prije nešto više od mjesec dana



 ZAGREB  Kao klub koji trenutno drži sedmo mjesto u Četvrtoj NL Središte Zagreb, odnosno u petom rangu natjecanja, Moslavina navijačima Rijeke vjerojatno ne djeluje pretjerano zahtjevno za šesnaestinu finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Jednostavno, razlika u kvaliteti momčadi ni slučajno ne bi trebala biti upitna.


Međutim, Moslavina u svojim redovima ima dvojicu igrača koji plijene pažnju, iako su u zrelim nogometnim godinama. Prvi je kapetan Ante Batarelo, koji će 21. studenog proslaviti 38. rođendan, a u nogama ima puno prvoligaških utakmica u dresovima Istre 1961, Slaven Belupa, Hrvatskog dragovoljca, Karlovca i nekadašnjeg Intera iz Zaprešića. Uz njega, u veznom redu Moslavine ordinira dvije godine mlađi Tihomir Novak, iza kojeg je 106 nastupa za hrvatsku futsal reprezentaciju, uključujući i nedavno održani EURO.


– Njih dvojica nam puno znače. Našim mlađim igračima znam reći da se imaju na koga ugledati – kaže Siniša Grubišić, koji je klupu Moslavine preuzeo prije nešto više od mjesec dana.


Ante Batarelo nosio je dres Slaven Belupa/Foto PIXSELL

Ante Batarelo/Foto PIXSELL




Naime, do tada je trener bio Zoran Buinac, pod čijim vodstvom je izborena ova faza Kupa.


– Da budem slikovit, ukrcao sam se na vlak koji je već krenuo iz stanice. Prije nego što je prihvatio ponudu Segeste i otišao, Zoran je odlično vodio i slagao ovu momčad, i zato bih rekao da me igrači časte ovom utakmicom s Rijekom. Čuda u Kupu se događaju, ali moramo biti svjesni da je to vrlo rijetko. Razlika u kvaliteti je očigledna, a naš cilj je da se prikažemo u dobrom svjetlu – dodaje novi šef struke u Moslavini.


Uz napomenu da njegova momčad danas igra najlakšu utakmicu jer nema što izgubiti, Grubišić sipa komplimente na račun suparnika.


– Za mene trenutno stanje na tablici HNL-a nije realno jer Rijeka je dio Velike četvorke hrvatskog nogometa i sigurno ima igračku i stručnu kvalitetu za mjesto pri vrhu. Mi želimo odigrati dobru utakmicu i pružiti dobar otpor, a jedino me strah da ne izgorimo – zaključuje Grubišić.


Četvrtoligaš osnovan 1919.

HNŠK Moslavina osnovan je 1919. godine kao i Orijent i trenutačno se natječe u Četvrtoj HNL Središte Zagreb, podskupina B. Gradski stadion sagrađen 1964. godine i ima kapacitet od dvije tisuće gledatelja i nema sumnje da će danas biti dobro popunjen.


Moslavina je trenutačno sedma u ligi u konkurenciji 16 klubova. Najveći uspjeh Kutinčani su ostvarili 2006. kad su osvojili naslov u Trećoj ligi Središte te kroz dodatne kvalifikacije izborili Drugu ligu. U njoj su druge godine ostvarili povijesni plasman na devetom mjestu, a Marijan Maruna s 19 golova bio je najbolji strijelac lige. Godine 2010. preselili su se u niži rang zajedno sa Segestom.