Mutna posla

DiCaprio, uz Trumpove dužnosnike, svjedok na suđenju: nije znao otkud novac dolazi

L. S.

Foto: Wikipedia

Foto: Wikipedia

Leo se našao na popisu svjedoka za nadolazeće suđenje Prasu Michelu



Član američke hip hop grupe Fugees, Pras Michel, očekuje suđenje pod optužbom federalnog pranja novca u iznosu većem od milijarde dolara, prenosi The Root.


Pras se izjasnio kako nije kriv demantirajući takve optužbe, no suđenje je izgleda i službeno potvrđeno te počinje 4. studenog ove godine.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Pras Michél (@prasmichel)





Šuška se kako će neka od poznatih svjetskih imena, poput Leonarda DiCapria i Trumpovih dužnosnika biti pozvani kao svjedoci u parnici.


Još 2019. Ministarstvo pravosuđa SAD-a optužilo je Prasa i malezijskog biznismena Lowa Taeka Jhoa (znanog i kao Jho Low) za krijumčarenje više od 21 milijuna američkih dolara u svrhu ilegalnog financiranja kampanje bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame.


Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Objavu dijeli Pras Michél (@prasmichel)



2021. su im obojici dodane dodatne optužbe, a Ministarstvo pravosuđa vjeruje da Pras ima veze s Lowom i 1MDBom, malezijskim državnim fondom za ekonomski razvoj iz kojeg vjeruju da je Pras prenevjerio milijarde te da je iz istog plaćen za pomaganje Lowu. Leonardo DiCaprio se u priču uklapa tako da se sumnja da je iz istog fonda djelomično financiran film Vuk sa Wall Streeta.


Vjeruje se da DiCaprio nije znao otkuda novac pristiže, te se navodno, čim je vijest izašla u javnost, odmah obratio Ministarstvu pravosuđa.