Foto Vedran Karuza
Bila je to prilika svima zainteresiranima upoznati se s kojim sve vrstama gljiva obiluje područje Primorsko-goranske županije, koje su i kako izgledaju otrovne, a kako one jestive gljive
povezane vijesti
Veliko zanimanje Riječana danas je na riječkom Korzu izazvala jesenska izložba gljiva, koju već godinama tradicionalno organizira Udruge gljivara Ožujka.
Bila je to prilika svima zainteresiranima upoznati se s kojim sve vrstama gljiva obiluje područje Primorsko-goranske županije, koje su i kako izgledaju otrovne, a kako one jestive gljive, ali i dobiti pokoji kulinarski savjet za pripremu gljiva.
Naime, gljive se stoljećima smatraju pravim prirodnim antibiotikom, a nekonvencionalna medicina ih označava kao dragocjenu namirnicu koju treba uzimati tijekom promjene godišnjeg doba za zaštitu od jesenskih bolesti.
Njihova pojava u šumi između kasnog ljeta i rane jeseni, odnosno između zime i proljeća, potvrđuje da je prolazak kroz godišnja doba idealno razdoblje da ih se konzuma i uživa u svim blagodatima koje nose.