Večera za državnike

Vrhunske domaće delicije na tanjurima Zorana Milanovića i Tayyipa Erdogana

Popis delicija s današnje večere državnika

Popis delicija s današnje večere državnika

Drugi slijed činili su skradinski rižoto s junetinom, teletinom, piletinom, janjetinom, coulis od peršina, mlado zelje, čips od ovčjeg sira, prah od pečenog mladog luka, te Vinas mora Kaamen I i II iz šibenskog zaleđa



Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan službeni dio posjeta Zagrebu počeo je susretom s predsjednikom Republike Hrvatske Zoranom Milanovićem koji je Erdogana nazvao dragim prijateljem. Dočekao ga je crvenim tepihom i postrojavanjem počasne garde.


Prave delicije našle su se danas na stolu turskog i hrvatskog predsjednika s pratnjom.


Bio je tu pjenušac Diplomat Tomac iz Jastrebarskog, tartar od kvarnerskog škampa, concasse  pečene cherry rajčice, čips od češnjaka, kreker s rogačem, ulje bosiljka, jestivo cvijeće. Na kraju prvog slijeda na redu je bilo vino Bire Grk s  Korčule.




Drugi slijed činili su skradinski rižoto s junetinom, teletinom, piletinom, janjetinom, coulis od peršina, mlado zelje, čips od ovčjeg sira, prah od pečenog mladog luka, te Vinas mora Kaamen I i II iz šibenskog zaleđa.


Uslijedio je treći slijed: juneća pašticada špikana s mrkvom, celerom i češnjakom u umaku od suhih šljiva, krema od mrkve, krema od suhih šljiva, coulis od vlasca, domaći njoki sotirani na kozjem maslacu, naribani ovčji sir te Stina Plavac mali Majstor s Brača.


Za kraj, državnici su uživali u bračkim smokvama punjenim svježom kozjom skutom, suhim smokvama i mednom rosom u čokoladi s istarskim maslinovim uljem te u vinu Benvenuti San Salvatore Muškat iz Istre.